Frans Timmermans opent aanval op vlees: 'EU moet burger helpen juiste keuze te maken'

Frans Timmermans opent aanval op vlees: 'EU moet burger helpen juiste keuze te maken'

Frans Timmermans en zijn 'dwingende boodschap' Bron: Shutterstock: Door Alexandros Michailidis

We kennen het riedeltje inmiddels door en door. Ineens wordt er ergens weer een deel van zijn plan 'gelekt'. Daarin staat een grove schets waar iedereen naar kan kijken en kritiek op kan uiten. Die staat dan vol met wollige teksten als 'het wordt een lange weg vol obstakels, bla bla bla...' en als men ergens over valt, dan 'is het nog maar een concept'. Gek genoeg overleven zinnetjes als 'niets doen is geen optie', 'we hebben geen keuze' en 'niets doen kost meer' (hoeveel dan?) het vrijwel altijd.

EU helpt burger met maken van juiste keuze
Timmermans wil een radicale verandering in ons eetpatroon. En omdat de consument bepaalt wat er geproduceerd wordt, zo redeneert Timmermans, wil hij dat de Europese Unie de burger 'een handje gaat helpen' bij het maken van de juiste keuze. Want miljoenen mensen met overgewicht en obesitas? Dat vinden ze bij de EU ook maar fucking ranzig, dus wil Timmermans ze helemaal gezond fatshamen met fruit, groente, noten, zeewier en quinoa-burgers uit Utrecht.

En hier lijken ze best wel ver in te willen gaan. Slecht voedsel moet duurder worden en niet worden gepromoot/gesubsidieerd, het eetgedrag van mensen moet worden aangepast en ook kortingsacties moeten het gaan ontgelden. Allemaal omdat de EU-burger helaas toch te achterlijk is om die keuze zelf te kunnen maken. Maar op de één of andere manier is die burger dan wél weer slim genoeg om op types als Timmermans te hebben gestemd tijdens de verkiezingen... Wat een grap.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties