Franse demonstrant omgekomen tijdens demonstratie tegen hogere benzineprijzen in Frankrijk

Franse demonstrant omgekomen tijdens demonstratie tegen hogere benzineprijzen in Frankrijk

Heidi en Ted Cruz. Screenshot © Fox News

Fransen staken om het minste of geringste, dit keer om hogere benzineprijzen. Dat gaat altijd met veel bombarie en kennelijk krijgen ze ook makkelijk mensen op de been. Zo zetten ze ook zomaar wegblokkades op en daardoor is er nu iemand overleden. Dat meldt NU.nl.

Kennelijk is er een demonstrant overreden door een vrouw. De vrouw was met haar dochter op weg naar het ziekenhuis en raakte in paniek door de wegblokkade. In haar blinde paniek reed ze in op de demonstranten en eentje kon niet op tijd wegkomen.

In totaal zijn er al zestien gewonden gevallen door heel het land, waarschijnlijk door vergelijkbare situaties. Door het land demonstreren op het moment zo'n 50.000 Fransen, die helemaal klaar zijn met de stijging van de brandstofprijzen.

Reden voor de stijging zou een zogeheten 'speciale groene belasting' zijn. De overheid legt de schuld voor het grootste deel juist bij de oliemarkt en de prijsstijgingen die daaruit voortvloeien. Punt blijft echter dat er dus sowieso een rol van de overheid zit in de verhoging van de brandstofprijs.

Er zijn verder zo'n 4.000 agenten op de been die de 'Gilet Jaunes', de gele hesjes-dragende demonstranten, in goede banen moeten leiden. De ANWB roept Nederlands op om Frankrijk vandaag te vermijden. Pas in ieder geval op met wegblokkades en zorg dat je tank in Nederland al goed vol zit!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer