Walgelijke Zwarte Piet-haters zorgden ervoor dat het 'feest' uit de hand liep in Rotterdam

Geen categorienov 17 2018, 16:00
Ze weigerden in hun vak te blijven.
Als je wilt weten hoe ongelooflijk arrogant de anti-Zwarte Piet-beweging precies is, welnu, zoek niet verder. Uit een uitgebreid verslag van het Sinterklaasfeest in Rotterdam van het Algemeen Dagblad blijkt namelijk dat de extreemlinkse activisten voor gewelddadige confrontaties zorgden doordat ze zich niet aan de afspraken wensten te houden. Burgemeester Aboutaleb had ze een speciaal vak gegeven waarin ze konden demonstreren, maar dat vonden de Nederland-haters niet goed genoeg. En dus namen ze het recht in eigen hand en hingen ze onder meer een "Zwarte Piet is racisme!" spandoek op aan de Erasmusbrug.
https://twitter.com/adrianne010/status/1063750024302084098
https://twitter.com/adrianne010/status/1063751891576938496
Het zal natuurlijk helemaal niemand verbazen dat de voorstanders van Zwarte Piet -- lees: vooral ouders met kinderen -- die actie absoluut niet konden waarderen. Je zou er maar komen met je kleintjes en dan opeens geconfronteerd worden met dit soort waanzin.
Maar ja, dat was natuurlijk precies wat de demonstranten wilden; ze wilden dat a) veel mensen het vervelend zouden vinden en b) dat dit hen dan vervolgens wat gratis publiciteit zou opleveren. Want: voor dit soort types is een "gewelddadige confrontatie" ronduit fantastisch.
Een stel Piet-supporters kon de emoties niet bedwingen en gaf de Piet-haters wat ze wilden. Er werd geslagen en geschopt, waarna de politie ingreep en in ieder geval één Zwarte Piet-fan meenam naar het bureau. Onnozel van die persoon, want hij heeft de haters dus precies gegeven wat zij wilden... en daarnaast is hij nu zelf de klos omdat hij het is die opgepakt is. Dit terwijl de Piet-haters massaal de regels aan hun laars lapten door niet in het aan hen toegewezen vak te blijven.
Het is dieptriest, maar de Piet-haters hebben vandaag dus op twee gebieden gewonnen: ten eerste hebben ze het feest voor veel mensen verziekt en daarnaast hebben ze ook nog eens confrontaties uitgelokt waardoor ze gratis en voor niets wat extra pr krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten