Walgelijke Zwarte Piet-haters zorgden ervoor dat het 'feest' uit de hand liep in Rotterdam

Walgelijke Zwarte Piet-haters zorgden ervoor dat het 'feest' uit de hand liep in Rotterdam

Ze weigerden in hun vak te blijven.

Als je wilt weten hoe ongelooflijk arrogant de anti-Zwarte Piet-beweging precies is, welnu, zoek niet verder. Uit een uitgebreid verslag van het Sinterklaasfeest in Rotterdam van het Algemeen Dagblad blijkt namelijk dat de extreemlinkse activisten voor gewelddadige confrontaties zorgden doordat ze zich niet aan de afspraken wensten te houden. Burgemeester Aboutaleb had ze een speciaal vak gegeven waarin ze konden demonstreren, maar dat vonden de Nederland-haters niet goed genoeg. En dus namen ze het recht in eigen hand en hingen ze onder meer een "Zwarte Piet is racisme!" spandoek op aan de Erasmusbrug.

Het zal natuurlijk helemaal niemand verbazen dat de voorstanders van Zwarte Piet -- lees: vooral ouders met kinderen -- die actie absoluut niet konden waarderen. Je zou er maar komen met je kleintjes en dan opeens geconfronteerd worden met dit soort waanzin.

Maar ja, dat was natuurlijk precies wat de demonstranten wilden; ze wilden dat a) veel mensen het vervelend zouden vinden en b) dat dit hen dan vervolgens wat gratis publiciteit zou opleveren. Want: voor dit soort types is een "gewelddadige confrontatie" ronduit fantastisch.

Een stel Piet-supporters kon de emoties niet bedwingen en gaf de Piet-haters wat ze wilden. Er werd geslagen en geschopt, waarna de politie ingreep en in ieder geval één Zwarte Piet-fan meenam naar het bureau. Onnozel van die persoon, want hij heeft de haters dus precies gegeven wat zij wilden... en daarnaast is hij nu zelf de klos omdat hij het is die opgepakt is. Dit terwijl de Piet-haters massaal de regels aan hun laars lapten door niet in het aan hen toegewezen vak te blijven.

Het is dieptriest, maar de Piet-haters hebben vandaag dus op twee gebieden gewonnen: ten eerste hebben ze het feest voor veel mensen verziekt en daarnaast hebben ze ook nog eens confrontaties uitgelokt waardoor ze gratis en voor niets wat extra pr krijgen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties