Jesse Klaver op de bres voor Kick Out Zwarte Piet: "In Nederland moet je veilig kunnen demonstreren"

Jesse Klaver op de bres voor Kick Out Zwarte Piet: "In Nederland moet je veilig kunnen demonstreren"

Waarom doen we in vredesnaam net alsof Kick Out Zwarte Piet geen ruzies wilde?

Ik word er een beetje moe van dat de politiekcorrecte boven-ons-gestelden vandaag net doen alsof de Zwarte Piet-haters van Kick Out Zwarte Piet arme slachtoffers die zelf totaal geen rol hebben gespeeld in de ruzies die vandaag plaatsvonden in onder meer Rotterdam en Leeuwarden. Voorbeeld: Jesse Klaver, opperhoofd van GroenLinks.

Ja, je moet in Nederland inderdaad kunnen demonstreren als je je aan de regels houdt, maar wat hij vergeet te melden is:

1. Dat Kick Out Zwarte Piet maar al te vaak NIET in de aan hen toegewezen vakken bleef. Dat gebeurde onder meer in Rotterdam, waar de Piet-haters een spandoek ophingen aan de Erasmusbrug terwijl ze daar helemaal niet mochten komen.

2. Dat Kick Out Zwarte Piet natuurlijk bewust uit was op gewelddadige confrontaties omdat de activisten wisten dat de politiek hun kant dan onmiddellijk zou kiezen, zij zich als slachtoffers zouden kunnen presenteren, en het einde van Zwarte Piet daardoor nóg eerder bewerkstelligd zou worden.

Natuurlijk, geen enkel excuus volstaat om geweld toe te passen op andersdenkenden. De zogenaamde Piet-'fans' die vandaag losgingen moeten zich kapotschamen én moeten ook nog eens aangepakt worden door de rechter. Maar laten we in vredesnaam niet net doen alsof de KOZP-mafketels onschuldige slachtoffers zijn. Het zijn radicale activisten die zich zelf boven elke wet verheven voelen, en die ook nog eens bewust gewelddadige confrontaties uitlokken. Dat mogen we -- nee, dat moeten we --- best zeggen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties