Franse scholieren: 'Charlie Hebdo heeft er wel een beetje om gevraagd'

Geen categorieapr 05 2018, 19:00
Uit onderzoek blijkt dat zo'n 80 procent van de krulbrood scholieren de aanslag op satirisch weekblad Charlie Hebdo, niet wil veroordelen. 25 procent vindt dat Charlie Hebdo het praktisch zelf heeft uitgelokt.
Het onderzoek was gericht op godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting. Sociologen Olivier Galland en Anne Muxel namen een steekproef onder 7000 middelbare scholieren tussen de 14 en 16 jaar. Deze steekproef werd afgenomen in gebieden waar tekenen van radicalisering zichtbaar werden. Op zich schrikbarend genoeg maar we gaan verder!
26 Procent van de ondervraagde jongeren gaf namelijk aan moslim te zijn. 20 Procent gaf aan zijn of haar religie wel te willen verdedigen door middel van een wapen. Even ervan uitgaande dat de steekproef representatief is voor die 7000 ondervraagden, leert een vlotte rekensom dat 1750 van die 7000 scholieren (25%), moslim is. 350 van die 1750 (20% van 25%) zou dan bereid zijn met een AK-47 het Charlie Hebdo en Bataclan geouwehoer nog eens dunnetjes over te doen. Zal wel weer door een gebrek aan buurthuizen en slechte sociaal-economische factoren komen...
De redenen die deze baguette-enfants islamique voor hun strijdbaarheid hebben, is volgens de onderzoekers om het feit dat zij een belediging van hun religie als persoonlijke aanval beschouwen. Ze slingeren je om de oren met eisen van respect en anders krijg je een keer een AK in je muil want 'daar vroeg je zelf om'. Als gevolg van een persoonlijke aanval iets fatsoenlijk uitpraten of een keer een blauw oog hier en daar, zit er blijkbaar niet meer in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten