Fransen onterecht boos op Donald Trump door Bataclan te gebruiken als voorbeeld in speech

Geen categoriemei 06 2018, 9:00
In een toespraak op een ledenconferentie van de NRA, organisatie voor wapenbezit, heeft Donald Trump de tragische gebeurtenissen in Bataclan, Parijs, gebruikt voor zijn speech over wapenbezit. Hij legt uit dat als er iemand anders was geweest met een wapen, dat het allemaal anders had kunnen lopen. De Fransen zijn, zacht gezegd, woedend op Trump.

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten de uitspraken van Trump af te keuren. Het departement eist dat respect wordt getoond voor de nagedachtenis van de slachtoffers. Ook stelt het ministerie dat laagdrempelige toegang tot vuurwapens geen bescherming biedt tegen aanslagen, maar het juist makkelijker kan maken om terreurdaden voor te bereiden.

De Parijse burgemeester Anne Hidalgo uitte eveneens stevige kritiek. Ze noemde het optreden van Trump 'minachtend en onwaardig'. Door meerdere terroristische aanslagen in de Franse hoofdstad vielen op 13 november 2015 130 doden. De meeste slachtoffers stierven in de Bataclan, waar terroristen negentig mensen ombrachten.

Natuurlijk, het is tragisch en de emoties vallen natuurlijk goed te begrijpen, maar Trump heeft inhoudelijk natuurlijk ergens gewoon een punt. Op het moment dat alleen de slechterikken wapens hebben, dan zijn de goede personen kansloos. Is het een beetje lomp van Trump? Zeker. Is het een goed voorbeeld? Dat ook.
Onterecht wordt vaak een speech dat pro-wapenbezit is gelabeled als 'obsceen', 'inhumaan', of 'bizar'. Het hele discours wordt door linkse media gepusht naar een frame waar er niet meer gepraat wordt over de inhoud, maar alleen maar een focus wordt gelegd op de emoties en de frame.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten