Fraude met 'duurzaamheids ngo'! Nederland spoelde 25 miljoen euro door de plee

Geen categoriesep 07 2019, 8:00
Nederland heeft kennelijk jarenlang miljoenen gestopt in een frauduleuze ngo, gericht op duurzaamheid en handelspromotie. In totaal gaat het om zo'n 25 miljoen euro dat op is gegaan aan hoge salarissen en andere vormen van subsidiemisbruik. Dat meldt De Telegraaf, op basis van een onderzoek ingezien door De Volkskrant.
Deze ngo heet de International Centre for Trade and Sustainable Development (ICTSD) en was gevestigd in Genève. Waarschijnlijk zijn het die typische naam en de vestigingsplaats geweest wat de organisatie zo aantrekkelijk maakte voor Nederland om subsidie aan te verstrekken.
Het frappante is wel dat men schijnbaar twintig jaar deze 'denktank' heeft gesteund, zonder daar ook maar enige vorm van 'waar voor je geld' van terug te zien. Er was een vernietigend Brits rapport voor nodig om mensen te doen inzien dat het ICTSD niets anders was dan een subsidie-parasiet. Niemand vond het blijkbaar ook maar enigszins verdacht dat een Colombiaanse oud-diplomaat een denktank oprichtte in Genève.
Al met al heeft deze Colombiaan flink goed weten te boeren. Hij heeft waarschijnlijk twintig jaar lang een jaarsalaris ontvangen van zo'n 376.000 euro! En zo zijn er meer figuren van die denktank die dure reisjes, hotels etc. op kosten van de ngo weten te zetten. Echt toezicht blijkt er niet echt te zijn geweest. De Raad van Toezicht keek meestal gewoon de andere kant uit.
Naast Nederland zijn ook Groot-Brittannië, Zweden en Denemarken de pineut door hier aan mee te hebben betaald. Ontzettend dom!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten