Fraudeurs opgelet! Staatssecretaris heeft geniaal idee: terug te betalen uitkering mag niet meer van belasting worden afgetrokken!

Geen categoriejun 22 2019, 8:02
Het is al weer enige tijd geleden dat er vanuit de overheid werd bericht over fraudeurs omtrent uitkeringen. Vooral mensen met buitenlandse bezittingen bleven buiten schot, tot grote ergernis van iedereen. Staatssecretaris Van Ark doorbreekt het taboe en komt met de meest Nederlandse oplossing ooit: fraudeurs mogen de terug te betalen uitkering (schuld) niet meer van de belasting aftrekken!
Het is toch werkelijk ongelofelijk? Menig ambtenaar ziet meerdere gevallen voorbij komen van bijstandstrekkers, die lachend naar Turkije vliegen om met een cocktail in de hand te genieten van hun eigen vakantiehuisje. Ambtenaren die daar al jaren terug van op de hoogte waren, deden dan ook vaker onderzoek. Het kwam namelijk wel érg vaak voor dat Turken met een uitkering toch nog bezit bleken te hebben.
In plaats van dat de rechter ook zag dat er grootschalig misbruik wordt gemaakt en hoe goed die ambtenaren bezig waren, werd heel de optie om te onderzoeken of je te maken hebt met een Turkse bijstandstrekker met een vakantiehuis, gezien als 'etnisch profileren'. Want ja, bij Henk de Vries werd niet gekeken of hij een vakantiehuisje heeft op Texel!
En alsof dat nog niet dramatisch genoeg was, bleken die fraudeurs hun boete ook nog bij de belasting op te kunnen geven als schuld. Daardoor hadden ze op papier weinig vermogen en verrek, kregen ze zo opnieuw bijstand!
Nou, daar heeft Van Ark toch even goed naar gekeken en na zorgvuldige overwegingen toch maar besloten dat het niet oké is wat hier gebeurde. Hoe zij het geld terug wil krijgen? Hopen dat het weer tegenzit in Turkije en ze snel door het geld heen zijn...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten