Frictie tussen Max Verstappen, Red Bull en Ricciardo bereikt climax: doei Ricciardo

Geen categorieaug 03 2018, 15:00
Er is al een lange tijd een fundamenteel probleem binnen de band tussen Verstappen en Ricciardo. Laatstgenoemde heeft Verstappen al vaker voor verschillende dingen uitgemaakt en beschuldigd, zoals zijn ' roekeloze' rijgedrag. We weten allemaal dus ook al een tijd dat er een moment zou komen dat de banden verbroken zouden worden en een van de twee weg zou gaan. Dat moment is bereikt en Ricciardo verlaat Red Bull, waarschijnlijk voor Renault!

Volgens The Daily Mail zou Ricciardo zich ondergewaardeerd hebben gevoeld ten opzichte van Verstappen, die in oktober 2017 al een verbeterd contract bij Red Bull Racing tekende.

"We respecteren het besluit van Daniel om onze renstal te verlaten we wensen hem alle succes in de toekomst", aldus Red Bull in een persverklaring.

De mogelijke overstap van Ricciardo naar Renault is pikant, aangezien Red Bull Racing dikwijls kritiek had op de prestaties van de Renault-motor. Dat bewoog de renstal ertoe om over te stappen op een Honda-motor.

Ricciardo voelt zich inderdaad al enige tijd een tweederangs Formule-1 coureur. Sinds het moment dat Verstappen in aanzien is gestegen en wordt gezien als de nieuwe wonderboy op het parkour. Ik kan mij goed voorstellen dat Ricciardo toen maar heeft besloten om het team te verlaten voor een ander team. Helemaal prima dat Verstappen de toekomstige Formule-1 held zal zijn, maar je kan het Ricciardo niet kwalijk nemen dat hij zelf ook gezien wil worden en een kans wil maken op grootsheid. Het allerbeste!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten