snapshot 21

FvD-Kamerlid Van Haga: 'Lockdown is puur machtsmisbruik door kabinet en kost ondernemers de kop!'

Geen categoriedec 15 2020, 18:00
FvD-Kamerlid Wybren van Haga gaf een enerverende speech tijdens het lockdown-debat in de Tweede Kamer. Hier volgt zijn spreektekst over het in zijn ogen machtsmisbruik van het kabinet, waar talloze ondernemers aan ten onder dreigen te gaan:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1338877647389122560?s=21
Inleiding
Voorzitter, gisteren is de vrijheid van de mensen in Nederland op ongekende wijze ingeperkt. Het machtsmisbruik is stuitend. En de rekening wordt niet betaald door politici, ministers of andere bestuurders, maar door mensen die hun hele leven keihard gewerkt hebben en nu alles kwijtraken. Voor niets. De sociale, culturele, economische en medische crisis is verder verdiept door een kabinet dat weigert te kijken naar de feiten.
Feiten
En wat zijn de feiten?
Maatregelen
Vervolgens neemt dit kabinet maatregelen die aantoonbaar fout zijn. Maatregelen die de samenleving kapot maken. Over ongezonde mondkapjes, asymptomatisch PCR-testen, de anderhalvemeter-onzin en de nutteloze sluiting van horeca en winkels hebben we het al gehad. Over het gebrek aan voorbereiding ook. De totale apathie bij het opschalen van het aantal IC-bedden is onverklaarbaar en in relatie tot de nevenschade inmiddels zeer verwijtbaar te noemen. Over de schoolsluiting is al genoeg gezegd. Ongelofelijk en onbegrijpelijk slecht.
Oplossingen
Voorzitter, het meest stuitend is de onwil om te kijken naar oplossingen die de samenleving niet kapot maken. De enige oplossing waar het kabinet in gelooft is een vaccin, terwijl er talloze oplossingen voorhanden zijn. Maar:
Voorbeelden
Voorzitter, de premier en zijn kabinet merken niets van de gevolgen van hun grensoverschrijdende maatregelen.
Zij hebben geen bedrijf dat failliet gaat. Zij hebben geen medewerkers die ze moeten ontslaan. Zij hebben geen pensioen dat ze kwijtraken, geen huis dat wordt geveild door de bank of kinderen die naar een andere school moeten. Zij hebben gewoon van hun studententijd kunnen genieten met fysiek onderwijs en humaan contact met anderen.
Zij hebben een enorm salaris en gloriëren in hun machtsmoment, waarbij zij bepalen dat 2 miljoen ondernemers alles verliezen.
Waarbij zij bepalen dat Nederlanders hun vrijheid kwijtraken.
Niet omdat het nodig is, maar omdat het kan.
Voorzitter, ik ben zelf ook ondernemer. Een van weinigen in deze hele Kamer. En ik wil bij deze mijn schande uitspreken over het handelen van dit kabinet.
Voorzitter, de euthanasie op het MKB is een feit.
Conclusie
Voorzitter, wat Forum voor Democratie betreft, heeft het kabinet een kritische grens overschreden. Zonder goed naar de feiten en cijfers te kijken, worden disproportionele maatregelen genomen die catastrofaal zijn voor grote groepen in de samenleving. Ondernemers, kinderen, jongeren, studenten, ze betalen allemaal een enorme prijs voor het falen van dit kabinet.
Het contrast tussen de ernst van het coronavirus en de dystopische kabinetsmaatregelen is inmiddels zo groot dat dit kabinet zijn geloofwaardigheid volledig heeft verloren. Tel daar bij op de angstzaaierij die uitmondt in de illusie van bescherming door de overheid. Bescherming waartegen? Tegen het coronavirus, of tegen de overheid? Als we dat combineren met de leugens over groepsimmuniteit en het aantal coronadoden dan kan er nog maar één conclusie zijn: Nederland wordt moedwillig naar de Filistijnen geholpen door een kabinet dat weigert een fatsoenlijke belangenafweging te maken. Een kabinet dat de economische en medische nevenschade van de maatregelen negeert.
Dit kabinet moet zo snel mogelijk naar huis gestuurd worden en daarom zal ik namens Forum voor Democratie in de tweede termijn een motie van wantrouwen indienen tegen dit kabinet. Nederland verdient beter en ik ga er dan ook vanuit dat de Nederlanders op 17 maart in groten getale hun vrijheid weer terug zullen stemmen!
Dank u wel Voorzitter
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1338954755008323587?s=21
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten