FVD moet helemaal niets hebben van VVD-plan: 'Een nieuwe Turkijedeal, terwijl de eerste niet eens werkte!'

FVD moet helemaal niets hebben van VVD-plan: 'Een nieuwe Turkijedeal, terwijl de eerste niet eens werkte!'

Theo Hiddema. © De Dagelijkse Standaard.

Terwijl Rutte en de VVD alles doen om het lek te repareren ziet Forum helemaal niks in de voorstellen van de VVD. Al vanaf het begin was Forum geen fan van de Turkijedeal waar Mark Rutte veel lof voor kreeg, nu lijkt het de VVD een goed plan om een nieuwe deal te sluiten met Turkije. Wellicht is het verstandiger om als EU zijnde kracht te tonen en de oude deal in ere te herstellen?

Het is logisch dat Forum tegen een nieuwe Turkijedeal is, het is ook volslagen onzinnig dat de VVD een nieuwe deal wil voorstellen. Dit toont toch gebrek aan leiderschap en dus zwakte? Het zou lachwekkend zijn als de EU opnieuw gaat smeken voor een deal.

De EU zou er veel beter aan doen om duidelijk partij te kiezen in de Turks-Syrische oorlog wat nu gaande is. Kies de kant van Turkije, en help ze op de achtergrond. Daarmee kan je ook forceren dat Turkije gewoon hun afspraken nakomen, en dan heb je überhaupt geen nieuwe deal nodig.

Ondertussen legt Theo Hiddema de vinger op de zere plek, de Turkijedeal was vanaf begin af te bestemd om te mislukken. Vooral vanwege de zwakke houding van onze EU-leiders.

https://www.youtube.com/embed/IUYoLPvJcgc

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
VVD Turkijedeal Hiddema

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties