shutterstock 1130217767

Bizar! De Groene Khmer kan haar geluk niet op! 'Kabinet wil miljarden milieusubsidies eerder verstrekken om klimaatdoelen te halen'

Geen categoriemrt 04 2020, 17:00
Sinds Urgenda de rechtszaak heeft gewonnen loopt alles op zijn rolletjes voor de klimaatlobby, het loopt zelfs zo soepel dat ze subsidies eerder krijgen dan gepland. Dit onder het mom van het mogelijk eerder halen van de klimaatdoelstellingen. Waar dit geldt vandaan moet komen is een raadsel, maar toch staat er dit jaar alleen al zo'n vier miljard klaar voor de Groene Rebellen.
Sommige bedrijven beweren dat ze het antwoord hebben om de verduurzaming net dat extra zetje te geven, hierop besloot Wiebes om de portemonnee maar te trekken. Want deze koene ridders verdienen wel een beloning.

"De afgelopen periode is gebleken dat er een groot aantal projecten is dat op relatief korte termijn een kosteneffectieve bijdrage kan leveren aan de verdere verduurzaming van de energietransitie en daarmee aan de invulling van het Urgenda-vonnis en de doelstelling voor hernieuwbare energie",

Dit jaar zal er dus 2 miljard extra gaan naar subsidies voor duurzame projecten, dit in de hoop om de uitstoot iets te verminderen. Ondertussen is er nauwelijks geld beschikbaar om de stikstofcrisis eens concreet op te lossen.
Gelukkig heeft het Kabinet wel vertrouwen in 'duurzame' projecten, hopelijk alleen niet zo 'duurzaam' als de biomassa-onzin die het Kabinet ons al een paar jaar verkoopt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten