FVD senator Lennart van der Linden: Hugo de Jonge wil een erehaagje voor corona-app. "Dacht 't niet!"

FVD senator Lennart van der Linden: Hugo de Jonge wil een erehaagje voor corona-app. "Dacht 't niet!"

Erik Koole Photography / Shutterstock.com

Zorgminister Hugo de Jonge heeft de Eerste Kamer een brief gestuurd waarin hij senatoren 'vraagt' om zijn spoedwet zo snel mogelijk aan te nemen. Zeg maar: direct. Hop. Schiet op. Helaas voor hem denkt FVD-senator Lennart van der Linden daar heel anders over.

"Op 17 augustus heb ik uw Kamer geïnformeerd over de voortgang van CoronaMelder. Ik heb aangegeven om, op advies van Autoriteit Persoonsgegevens, explicitering van de grondwettelijke grondslag bij wet geregeld te hebben vóór landelijke introductie van CoronaMelder," aldus De Jonge in zijn brief. "Onder voorbehoud van het te verwachten advies van de van de Raad van Staat over het wetsvoorstel en het op te stellen nader rapport, zal ik de koning verzoeken het wetsvoorstel daarna met de grootst mogelijke spoed naar de Tweede Kamer te sturen. Ik hoop dan op een snelle en voorspoedige behandeling van het wetsvoorstel in de Tweede Kamer en wil ook uw Kamer nu al verzoeken om daarna het wetsvoorstel met de grootst mogelijke spoed in behandeling te nemen."

Helaas voor de minister Clown is niet iedereen daarvan onder de indruk. Forum voor Democratie senator Lennart van der Linden bijvoorbeeld. Die laat weten op Twitter dat De Jonge zijn "erehaagje" kan vergeten.

Zo, daar kan De Jonge het mee doen.

Waardeer jij mijn werk voor DDS? Steun me dan actief op BackMe. Dat kan via een maandelijkse (kleine) bijdrage of eenmalig. Alle steun is welkom zodat ik als blogger onafhankelijk wordt van adverteerders én de oude msm.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties