FvD staat als enige voor traditionele negatieve vrijheden

Geen categoriedec 26 2018, 15:46
Tijdens de kerstdagen wordt altijd weer duidelijk hoe belangrijk tradities zijn en hoe fijn het is om dit in vrijheid te kunnen vieren. Iedereen viert dit natuurlijk op zijn eigen manier en sommige mensen vieren het helemaal niet. Het wordt elk jaar duidelijker dat er een grote antipathie bestaat tegen met name westerse tradities.
Er zijn veel onderwerpen gerelateerd aan Nederlandse cultuur die de afgelopen jaren steeds meer in de ban zijn gedaan. Denk aan Zwarte Piet, roken in de openbare ruimte, vuurwerk, en nieuw dit jaar, traditionele kerstliedjes. Rapvideo’s met een hoop vrouwonvriendelijk en expliciete verwijzingen zijn geen probleem, maar een nummer uit het vorige millennium met een subtiele verwijzing naar een romance tussen en man en vrouw gaat in een keer te ver. De selectieve verontwaardiging is werkelijk stuitend. Sommige mensen halen hun schouders op voor de steeds verder gaande verbodscultuur en zien geen patroon. Naar mijn idee hebben veel mensen een bord voor hun kop en zien niet de sluipende werking van het cultuurmarxisme.
Wat me de laatste 10 jaar is gaan opvallen is de rol van de VVD in dit geheel. Een partij die vroeger stond voor traditionele waarden en rechtse onderwerpen levert elk jaar weer een nieuw onderwerp in. Een partij die altijd vel gekant was tegen een rookverbod in publieke ruimtes, maakte een aantal jaren geleden toch plotseling een draai. Een traditioneel sinterklaasfeest of vuurwerk afsteken door de burger lijkt dit jaar nog veilig bij de VVD, maar de onderwerpen die de burger veel geld kosten zoals de uitdijende bevoegdheden van de Europese Unie, de collectieve belastingdruk, immigratiepolitiek (dit jaar een wereldrecord aan vluchtelingen opgevangen) en recentelijk de algehele capitulatie aan de klimaathysterie, zoals in het volgende fragment van Klaas Dijkhoff, waarin ontkenners van klimaatverandering worden uitgemaakt voor “egoïstisch” of “lui”.
https://www.youtube.com/watch?v=tykYUFjdCYU
Een klimaatplan dat honderden miljarden kost en een zeer moeilijk insignificant resultaat beoogd van een verminderde opwarming van 0,00007 graden, dat grotendeels wordt overgeheveld aan de belastingbetalende burger is het toppunt van het afnemen van economische vrijheid, iets waar de VVD zich altijd hard voor maakte. Onderwerpen waar vroeger alleen naïef links mee bezig was en waar de VVD zich onderscheidde, is nu bijna geen verschil meer te zien tussen VVD, CDA, D66 en PvdA.
Aan de andere kant zie ik dat Baudet en Hiddema met FvD zich vel afzetten tegen politieke correctheid en wezenlijke politieke onderwerpen voor het voortbestaan van onze economie en cultuur. Ik vond het verademend om te kijken naar een kritisch maar constructief debat tussen FvD en SGP. Het bleek zelfs dat de SGP inmiddels mee ging in de idee dat de mens het klimaat beïnvloed en daar een taak is weggelegd voor de overheid. Anders dan de VVD durft Baudet met de renaissancevloot politiek incorrecte en controversiële standpunten in te nemen en stelling te nemen tegen de afbrokkeling van onze prachtige cultuur. Niet alleen door het met hand en tand te verdedigen waar nodig, maar ook trots te benoemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten