FVD'er Derk Jan Eppink over Britse plannen voor klimaatbeleid van 1 BILJOEN: "Ze herhalen de Nederlandse vergissing"

Geen categoriejun 13 2019, 13:00
Hij heeft helemaal gelijk. Het is ronduit belachelijk.
Hoewel het eigenlijk einde oefening is voor Theresa May heeft ze snel nog even een plan in elkaar geflanst. Waarover? Het klimaat. Natuurlijk. Want daar zijn alle Europese politici druk mee bezig. Klimaat, klimaat, klimaat.
Het plan van May gaat de Britse belastingbetaler 1 BILJOEN pond kosten. Dus niet 1 miljard. Niet 100 miljard. Maar 1 BILJOEN.
https://twitter.com/BjornLomborg/status/1138796893998395392
Knetter, inderdaad. Het is dan ook geheel terecht dat May niet alleen bekritiseerd wordt door Bjorn Lomborg, maar ook door onze eigen Derk Jan Eppink, FVD-Europarlementariër:
https://twitter.com/djeppink/status/1139090148463919105
Inderdaad: eerst scheurt Duitsland uit de bocht. Dan doet Nederland dat nog eens dunnetjes over. En tenslotte zegt het VK: 'Hé, wij willen ook meedoen.' Vervolgens worden er miljarden en nog eens miljarden -- biljoenen zelfs! -- weggegooid aan achterlijk beleid dat uiteindelijk weinig tot geen invloed heeft op het klimaat.
Het is alles behalve verstandig, maar helaas rolt de Europese politiek al jaren zo. Je krijgt de indruk dat politici ervan overtuigd zijn dat belastinggeld helemaal gratis is. Daar hoeft niemand voor te werken, welnee, het komt allemaal automatisch, vanuit het niets. Het is MAGISCH geld.
En dus zijn ze maar wat graag bereid om ons belastinggeld uit te geven aan belachelijke hobby's als "klimaat." Dat het weinig nut heeft allemaal, soit. Ze kunnen zichzelf vertellen dat ze 'goed' bezig zijn en 'aan de toekomst denken,' en dat is genoeg. Dat jij, ik en nu ook onze Britse vrienden vervolgens financieel geruïneerd worden. Tja. Een bijkomstigheid. Boeien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten