Gaan we weer: wanbeleid kabinet zorgt voor leegloop bij het Korps Mariniers

Geen categoriemaa 20 2018, 13:00
De militairen hebben totaal geen zin om verplicht naar Zeeland te verhuizen.
In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er maar liefst 73 leden van het Korps Mariniers vertrokken. Dat bericht de NOS. Dit zijn er 50 meer dan het gemiddelde in voorgaande jaren per kwartaal. Als dit zo doorgaat is het personeelsbestand van het Korps aan het einde van het jaar met maar liefst 10 procent gekrompen.
Tien procent.
Van onze elite-gevechtseenheid die een grote en belangrijke rol speelt in de meest vreselijke conflictsituaties. Oh ja. Dat is allemaal al erg genoeg, maar het wordt nog problematischer als je beseft dat met name onderofficieren massaal vertrekken. Je kunt andere rangen vrij snel vervangen, maar onderofficieren niet. Het duurt namelijk gemiddeld 5 tot 10 jaar voordat een militair onderofficier wordt.
Eén van de voornaamste redenen dat de Mariniers massaal wegrennen? Ze vinden het alles behalve prettig dat hun kazerne in 2022 gaat verhuizen van het Utrechtse Doorn naar het Zeelandse Vlissingen. De militairen hebben wat onderzoek gedaan en ze zijn tot de conclusie gekomen dat het vrijwel onmogelijk wordt voor hun partner om een baan te vinden in de zuidelijke provincie. Oh ja, en als ze na een paar jaar vertrekken raken ze hun huis niet meer kwijt. Want, laten we eerlijk zijn: wie wil er nou in Zeeland wonen?
Kortom, de elites slagen er weer eens op fantastische wijze in om defensie te verzwakken door met allerlei idiote plannen op de proppen te komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten