Gaat de val van de euro de Europese verkiezingen domineren?

Gaat de val van de euro de Europese verkiezingen domineren?

Volgende week woensdag 16 april is het zover: dan verschijnt 'Het Eurobedrog' in de winkel.

Ter gelegenheid daarvan heeft de uitgever een persbericht opgesteld, dat ik hier integraal overneem.

Geachte redactie,

Met de Europese Verkiezingen in aantocht, publiceren wij de komende weken drie nieuwe uitgaven over Europa, de EU en de euro.

Voormalig insider in Brussel Jean Wanningen (hij was als econoom in dienst van het Europees Parlement) trapt af met het boek Het Eurobedrog. Daarin neemt hij ons mee op een boeiende Europese reis, die voert van de Schumanverklaring uit 1950 naar het heden van het ‘redden’ van de euro.

Op woensdag 16 april wordt het eerste exemplaar gepresenteerd tijdens een Eurodebat bij Boekhandel Van Kemenade & Hollaers in Breda, waaraan naast Jean Wanningen ook Chris Aalberts (docent politieke communicatie aan de Erasmus Universiteit en redacteur bij ThePostOnline) en econoom en publicist Ewoud Jansen deelnemen. Voor meer informatie over de boekpresentatie klikt u hier!

U bent van harte welkom bij deze presentatie vanaf 20.00 uur, aanvang debat 20.30 uur bij Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 269-271 te Breda.

Voor het complete persbericht klikt u hier

Titelinformatie:

Titel: Het Eurobedrog

Auteur: Jean Wanningen

ISBN13: 9789065239921 (en als e-boek met ISBN13: 9789065239822)

Omvang: 184 pagina’s

Prijs: euro 19,95

Beschikbaar vanaf 16 april 2014 via het CB

Uit het uitgebreide voorwoord van Prof. Dr. Hans-Olaf Henkel:

"Als vroege ondersteuner van de euro beschouw ik thans dat engagement als de grootste professionele fout uit mijn loopbaan. Hier zijn de redenen.

Ten eerste, politici hebben alle beloften van het Verdrag van Maastricht gebroken. Niet alleen werd Griekenland uitsluitend vanwege politieke redenen tot de Europese Unie toegelaten; een fundamentele afspraak als -"geen lidstaat mag een begrotingstekort hebben van meer dan 3 procent van haar BBP"- werd meer dan honderd keer gebroken. Gemandateerde boeteregelingen dienaangaande werden nooit toegepast. Met als dieptepunt: de negering van de 'no bail out' clausule tijdens de eerste Griekse reddingsoperatie."

HANS-OLAF HENKEL is Professor of International Management aan de Universiteit van Mannheim. Samen met de voormalige President van Duitsland, Roman Herzog, werkt hij aan de bevordering van de Konvent für Deutschland,opgericht om de politieke besluitvorming te verbeteren. Hij was President van de Leibniz Association van 2001-05 en voorzitter van de Federatie van de Duitse Industrie van 1995-2000. Daarvoor was de heer Henkel President van IBM Germany, Vice-President van IBM International en Chief Executive Officer van IBM Europe.

De Duitse versie is op 16 april overigens nog niet beschikbaar, dat duurt wat langer, maar in elk geval ruim vóór 22 mei!

Klik hier voor een overzicht van mijn columns en volg mij hier op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties