Gaat lekker zo! Volgende ISIS-kopstuk, Baghdadi's rechterhand, óók al gedood

Geen categorieokt 27 2019, 22:00
Naast al-Baghdadi is nu ook ISIS-kopstuk Abul-Hassan al-Muhajir gedood. Een Koerdische generaal heeft dit zojuist via Twitter laten weten.
In het noorden van Syrië, waar Koerdische strijders samen met Amerikanen jacht maken op ISIS, is vlak buiten de stad Jarabulus ISIS-kopstuk al-Muhajir gedood. Dat is nummer twee!
Al-Muhajir was voor ons westerlingen niet echt een bekend personage binnen het jihadistenverhaal, maar hij zou al-Baghdadi's rechterhand zijn. Sinds 2016 was hij de officiële woordvoerder van Islamitische Staat. Eveneens gaan er geruchten rond dat hij de Amerikaanse nationaliteit zou hebben (gehad).
Misschien worden de geruchten ooit nog een keer bevestigd/ontkracht, voor nu is het alleen maar mooi dat er weer een belangrijke ISIS-strijder de kogel heeft gekregen. En nog een kopstuk ook! Dat is helemaal mooi, want dat zijn de figuren die weten hoe ze moeten organiseren, leiden, propaganda moeten maken en verspreiden, en die er dus voor zorgen dat potentiële jihadisten geïnspireerd raken.
Ik denk dat we de komende tijd nog wel meer van dit soort nieuwsberichten zullen gaan zien. En zo krijgen we ook langzaam maar zeker een beeld bij de organisatie, geldstromen, personen en ideeën van dit soort terreurorganisaties. Dat zal hard nodig zijn, want de komende jaren zal jihadisme een actueel thema blijven waar Europa nog veel last van gaat ondervinden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten