Gaat lekker zo! Volgende ISIS-kopstuk, Baghdadi's rechterhand, óók al gedood

Gaat lekker zo! Volgende ISIS-kopstuk, Baghdadi's rechterhand, óók al gedood

Naast al-Baghdadi is nu ook ISIS-kopstuk Abul-Hassan al-Muhajir gedood. Een Koerdische generaal heeft dit zojuist via Twitter laten weten.

In het noorden van Syrië, waar Koerdische strijders samen met Amerikanen jacht maken op ISIS, is vlak buiten de stad Jarabulus ISIS-kopstuk al-Muhajir gedood. Dat is nummer twee!

Al-Muhajir was voor ons westerlingen niet echt een bekend personage binnen het jihadistenverhaal, maar hij zou al-Baghdadi's rechterhand zijn. Sinds 2016 was hij de officiële woordvoerder van Islamitische Staat. Eveneens gaan er geruchten rond dat hij de Amerikaanse nationaliteit zou hebben (gehad).

Misschien worden de geruchten ooit nog een keer bevestigd/ontkracht, voor nu is het alleen maar mooi dat er weer een belangrijke ISIS-strijder de kogel heeft gekregen. En nog een kopstuk ook! Dat is helemaal mooi, want dat zijn de figuren die weten hoe ze moeten organiseren, leiden, propaganda moeten maken en verspreiden, en die er dus voor zorgen dat potentiële jihadisten geïnspireerd raken.

Ik denk dat we de komende tijd nog wel meer van dit soort nieuwsberichten zullen gaan zien. En zo krijgen we ook langzaam maar zeker een beeld bij de organisatie, geldstromen, personen en ideeën van dit soort terreurorganisaties. Dat zal hard nodig zijn, want de komende jaren zal jihadisme een actueel thema blijven waar Europa nog veel last van gaat ondervinden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties