'Moeten we CDA-statenleden aanpakken na verraad?' - Boeren door OM onder de loep genomen vanwege Facebookpoll

'Moeten we CDA-statenleden aanpakken na verraad?' - Boeren door OM onder de loep genomen vanwege Facebookpoll

De boeren van Farmers Defence Force hebben zichzelf imagoschade toegebracht door een 'bedreigende' Facebookpoll. Voorman Mark van den Oever vroeg, naar aanleiding van de nog strenger geworden stikstofregels in Noord-Brabant: ‘Moeten we CDA-statenleden in Brabant persoonlijk aanpakken na het verraad van 25 oktober?’

De Facebookpoll van FDF is ongeveer 3.500 keer ingevuld, waarvan het merendeel 'Ja' antwoordde. Het Openbaar Ministerie gaat daarom onderzoek doen, want dit lijkt toch verrekt veel op een bedreiging, en kan op z'n minst op die manier worden geïnterpreteerd. Sterker nog, CDA-Statenlid Tanja van de Ven meldde zaterdagavond al te zijn bedreigd.

Nu is onduidelijk of dit een losstaande bedreiging is of dat ze op de Facebookpoll doelde. Ook is nog onduidelijk of het Openbaar Ministerie op basis van een aangifte onderzoek doet of uit voorzorg kijkt naar de strafbaarheid. Eindhovense strafrechtadvocaat Paul Saris acht de poll wel strafbaar, maar zegt er vrij zeker van te zijn dat er geen sprake is van een echte bedreiging met geweld. Aanzetten tot haat is volgens hem wél een mogelijkheid.

Zelf denk ik niet dat de CDA-Statenleden straks zullen worden opgewacht door een menigte met fakkels en hooivorken. Daar zie ik die boeren echt niet voor aan. Wel vind ik het ongelofelijk dom om zo'n poll te maken. Het ongenoegen over de tegenstemmen van de CDA-Statenleden had ook op een andere manier kunnen worden geuit, voor zover dat al niet duidelijk was. Niet slim!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer