Gevluchte Eritreërs in Kampen bang voor eigen regering: 'machthebbers willen controle houden over bevolking'

Geen categorieokt 27 2019, 20:00
Tientallen Eritreërs hebben vanmiddag gedemonstreerd in Kampen. Reden hiervoor is het bezoek van de Eritrese ambassadeur van België aan de gemeenschap in Kampen. Die zou namelijk als verlengstuk van het Eritrese regime de eigen bevolking onder controle willen houden.
De Belgische ambassadeur hield een bijeenkomst met en voor aanhangers van het regime. De tegenstanders, mensen die juist gevlucht waren voor het regime, begonnen daarom een demonstratie. Volgens de demonstranten zou het regime op deze manier voor- en tegenstanders van het regime willen identificeren.
Het gaat zelfs al zo ver dat de gevluchte tegenstanders van het regime een petitie aan de burgemeester hebben aangeboden, waarin ze bescherming tegen de agenten van het Eritrese regime vragen. Er zouden namelijk al diverse agenten in en rondom Kampen zijn gestationeerd. Hierdoor ontstaat dus een flink risico, want Nederland wordt op deze manier het strijdtoneel voor andermans politieke strijd. Je vraagt je dan tegelijkertijd af wat voorstanders van het regime (los van die agenten) in Nederland doen.
Wederom kan Nederland dus de hete kolen uit het vuur halen omdat we kennelijk weer zo barmhartig moesten zijn. Vluchtelingen opvangen gaat simpelweg niet meer puur en alleen om veiligheid en onderdak bieden. We halen actief de problemen naar ons toe, problemen waarvan we de details en de context niet of maar nauwelijks kennen. Hetzelfde zien we nu tussen Turken en Koerden die elkaar lens slaan op een plein in Rotterdam. Nederland kan de scherven weer oprapen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten