Gaat Nederlander de Giro d'Italia winnen? Steven Kruijswijk droogt vandaag al z'n concurrentie af

Gaat Nederlander de Giro d'Italia winnen? Steven Kruijswijk droogt vandaag al z'n concurrentie af

Vandaag was een uit-ste-ken-de dag voor wielrenner Steven Kruijswijk, die de fameuze Giro d'Italia probeert te winnen. Vandaag bevestigde hij met een waargaloos optreden nog eens zijn favorietenrol!

Het was vandaag buitengewoon spannend in Noord-Italië, waar de internationale wielrengemeenschap is neergestreken voor de Giro d'Italia. Aan het begin van de etapperace ging Nederlander Tom Dumoulin aan de leiding, maar die werd uiteindelijk gedwongen af te stappen.

Kansen verkeken voor Nederland? Mooi niet! Momenteel gaat Steven Kruijswijk aan de leiding in het algemeen klassement. En in de etappe van vandaag - van Bressanone naar Andalo - heeft hij het weergaloos gedaan. In een sterk staaltje sportmanschap heeft hij al z'n naaste concurrenten afgedroogd:

"Rozetruidrager Kruijswijk moest de etappezege in een sprint aan Alejandro Valverde laten, maar hij pakte 42 seconden op Esteban Chaves, die nu drie minuten achterstand heeft op de Brabander in het algemeen klassement.

In de korte, maar venijnige etappe over 132 kilometer van Bressanone naar Andalo probeerden met name Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali de Nederlander van zijn troon te stoten, maar die gaf geen krimp. Nibali verloor veel tijd en staat nu vierde op 4.43 van Kruijswijk. Valverde is de nieuwe nummer drie. "

De finishlijn van de Giro d'Italia 2016 komt in zicht - zondag is de slotetappe - en Kruijswijk heeft nu dus uitstekende kaarten om voor het eerst in mensenheugenis weer eens een belangrijke wielersronde te winnen namens Nederland. Het kan natuurlijk dan ook niet anders dan dat we enorm trots zijn op deze held!

2016 leek een belabberd jaar te worden voor sport in Nederland, toen bleek dat ons land zich definitief niet gekwalificeerd had voor het EK Voetbal. Maar met de prestaties van darts-legende Michael van Gerwen, van razende racer Max Verstappen en nu dus ook die andere razende racer - Steven Kruijswijk - kan ons land zich gerust een haven voor topsporters noemen. Laat die Olympische Spelen dus maar komen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties