Verlamde vader wil per sé z'n dochter naar het altaar brengen. Zo speelde hij dat uiteindelijk klaar!

Verlamde vader wil per sé z'n dochter naar het altaar brengen. Zo speelde hij dat uiteindelijk klaar!

Toen deze man aan een rolstoel gekluisterd raakte, storte zijn wereld in: nu kon hij zijn dochter niet meer naar het altaar brengen op haar bruiloft. Of was er toch een manier?

Het was een zwarte dag in 2012 toen Chris Palmer (nu 55) verlamd raakte tijdens een gevecht dat hij moest leveren met kanker. Dokters vertelden de man dat hij nooit meer zou lopen, waarna zijn wereld instortte. Chris had één droom: op de bruiloft van zijn dochter, de taak verrichten waar iedere vader van droom: haar naar het altaar begeleiden. Maar als je niet kan lopen, wordt dat toch problematisch.

Chris heeft één geluk: zijn dochter Heather werkt voor Rolls-Royce, en komt zo in aanraking met een hoop bedrijven die technisch vernuft kunnen leveren. Zo kwamen de twee in contact met het bedrijf Rex Bionics, dat robotpakken ontwikkelt: óók voor verlamde mensen.

SWNS_BIONIC_WEDDING_15

En zo ontstond er iets magisch waarvan Chris dacht dat hem nooit zou overkomen:

"Het is prachtig dat ik dit kan doen – ik voer zo een taak uit die typisch door vaders wordt uitgevoerd.

Toen ik in het ziekenhuis lag na de operatie, was één van de eerste dingen waar ik aan dacht de bruiloft van m'n dochter. En hoe ik haar niet meer naar het altaar kon brengen."

Hij kon z'n dochter naar het altaar begeleiden! Het pak kostte €111.000, maar Chris mocht het gratis lenen voor die ene grote dag van z'n oogappeltje. Heather is daar dan ook meer dan verheugd over:

"Het is echt heel emotioneel dat mijn vader in staat is mij naar het altaar te begeleiden. Ik ben erg trots op hem dat hij zover gekomen is, en ben heel dankbaar tegenover iedereen die ons onderweg geholpen heeft."

Chris moest wel nog een paar keer oefenen om met het logge robotpak het paadje tussen de stoelen te navigeren naar het altaar, maar toen de grote dag was aangebroken had Chris alles onder de knie:

SWNS_BIONIC_WEDDING_11

Hoera!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties