Gaykrant-bestuurders houden collecte om Henk Krol opnieuw voor de rechter te dagen

Geen categorieaug 16 2015, 8:03
De partijleider van 50PLUS is nog niet af van alle juridische beslommeringen. Beschuldigingen uit zijn tijd bij de Gaykrant blijven hem achtervolgen.
Ondanks dat Henk Krol alweer jaren weg is bij de Gaykrant, blijft zijn verleden bij de publicatie hem achtervolgen.
Bestuursleden van de Stichting Vrienden van de Gaykrant zijn het er namelijk niet mee eens dat Henk Krol lijkt weg te komen met onjuiste besteding van subsidiegelden. Onder het bewind van (nu Tweede Kamerlid) Krol zijn subsidies van de Rijksoverheid namelijk verkeerd besteed, waardoor deze uiteindelijk werden teruggevorderd. Dit ging uit de kas van de Stichting.
De bestuursleden vinden dit onverteerbaar, en willen dat Henk Krol het geld eigenlijk gaat ophoesten. Ze hebben alleen één probleem: het geld is op. Ze schatten zo'n €15.000 nodig te hebben, en kloppen daarvoor nu aan bij iedereen die wil doneren voor een nieuwe rechtsgang:
Om de kosten van de procedure te kunnen betalen, is er 15.000 euro nodig. "De kas is leeg en de kosten van de procedure zijn tot nu toe voldaan door de oud-bestuurders zelf", staat in de brief die is gestuurd naar potentiële donateurs. "Jammer genoeg kunnen zij hier niet mee doorgaan." Het geld is nodig om deurwaarders, griffierechten en een advocaat te kunnen betalen.
Mocht er genoeg geld worden ingezameld, dan willen de oud-bestuursleden opnieuw beslag laten leggen op de woningen van Krol.
Eerder werd er al een rechtszaak tegen Krol gevoerd, maar daarin kwam het niet tot een voor de Stichting bevredigend vonnis. De rechter oordeelde namelijk dat de rechtzaak onjuist was aangespannen; de bestuursleden hadden deze immers op persoonlijke titel gevoerd tegen Krol. Ze hadden dit echter namens de Stichting Vrienden van de Gaykrant moeten doen. Als stichting is dat een zogenaamde rechtspersoon, en kan dus ook partij zijn in juridische geschillen.
Henk Krol heeft het wanbestuur altijd ontkend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten