Geachte heer Timmermans, beste hielenlikker!

Geen categoriemei 19 2014, 13:59
Voordat onze minister van Buitenlandse Zaken slaafs naar zijn Saoedische meesters rent voor een aai over zijn bol, kan hij misschien eerst deze open brief lezen.
Excellentie,
Mijn mond viel open van verbazing toen ik u gisteren bij Buitenhof hoorde zeggen dat u spoedig een bezoek wilt brengen aan Saoedi-Arabië om – ik citeer: “dit glad te strijken”. Welke plooien dat zijn? Nou, die zijn gemaakt door de Saoedi’s over een nogal kinderachtige stickeractie van ons democratisch gekozen parlementslid G. Wilders. Ik was deze alweer vergeten, maar u, excellentie, weet inmiddels hoe dat gaat in de islamitische wereld. Een of andere bebaarde idioot in een jurk roept iets over belediging van de Profeet (vzmh en zo) en “spontaan” wordt een allang vergeten flutincident een internationale rel. Zo ging het al met de cartoons van Westergaard en Vilks en zo gaat het nu weer.
Dus dreigen de boze Saoedi’s met economische strafmaatregelen jegens ons land. Een normaal mens zou zeggen, “so what?”, met dat tuig moet je sowieso geen handel willen drijven, dus prima. En steek jullie olie ook meteen maar daar waar jullie je salafistische haatsekte uit getrokken, daar waar de woestijnzon niet schijnt. Maar nee, excellentie, nu veronderstel ik een paar kloten tussen uw ministeriële benen en die schijnt u niet te bezitten. Of toch? Bent u misschien niet goed geïnformeerd door uw ambtenaren over het Saoedische regime en dito samenleving? In dat geval wil ik graag uw onwetendheid verhelpen en u op een paar punten opmerkzaam maken, een paar zaken die u wellicht niet wist of die u waren ontschoten.
Wist u, waarde minister, dat 15 van de 19 terroristen van 9/11 uit Saoedi-Arabië kwamen en dat dit land de grootste sponsor van terreur op aarde is? Naast olie exporteren de Saoedi’s namelijk vooral hun salafisme en dat met het motto: “niet goedschiks, dan maar kwaadschiks”. Dus de islamitische landen die zich niet laten omkopen met oliedollars, krijgen een door de Saoedi’s georganiseerde, betaalde en vaak persoonlijk uitgevoerde terreurcampagne cadeau. De islam volgens Mohammed ibn Abd al-Wahhab is de tumor van de Arabische wereld en zoals dat gaat met kwaadaardige kankergezwellen, is uitzaaiing er een dodelijke realiteit.
Wist u, mijnheer Timmermans, dat pedofilie legaal is in Saoedi-Arabië? Jazeker, het land kent geen minimumhuwelijksleeftijd (ik wed dat u, ondanks uw zo geroemde talenkennis, niet weet hoe je dat in het Arabisch zegt) en huwelijken van meisjes van 12, 10, zelfs 9 jaar oud met mannen van boven de 50 zijn er een juridisch gesanctioneerde praktijk. Wat er wel verboden is, is homoseksualiteit. Dus als u straks diep voorover buigt voor uw Saoedische meesters, hou er rekening mee dat u gevangenisstraf, marteling en executie riskeert. Ook castratie trouwens, maar ik ben er niet zeker van dat dit in uw geval een erg groot probleem zou zijn.
Wist jij, beste Frans, dat vrouwen in Saoedi-Arabië geen auto mogen rijden. Natuurlijk, je bent een belezen man, maar wist je dat zij ook geen gebruik mogen maken van het openbaar vervoer? Dat zij slechts mogen werken, studeren, reizen of zelfs een dokter bezoeken (!) met toestemming van een mannelijke voogd? Wat zij wel steeds vaker mogen is genitaal verminkt worden of gestraft worden met zweepslagen wanneer zij worden verkracht (je begrijp dat niets van dit alles met hun prachtige religie te maken heeft, toch?) De Saoedische seksesegregatie is ingrijpender en consequenter dan de Zuid-Afrikaanse rassenscheiding ooit was. Zeg eens, Frans, was jij indertijd ook op je knieën naar Pretoria gegaan om excuses aan te bieden voor een “belediging” aan het adres van het Apartheidsbewind?
Wist je, Fransie, dat het land dat ons nu de les leest vanwege de in ons land bestaande vrijheid van meningsuiting en religie (wat dus ook inhoudt niet geloven en het bespotten van religie) bloggers en schrijvers opsluit die het wagen ook maar de geringste kritiek op de islam te hebben? Of dat in Saoedi-Arabië op afvalligheid de doodstraf staat? Of dat het door en door racistische Saoedische regime de miljoenen rechteloze immigranten in zijn land uitbuit en als slaven behandelt? Of dat patiënten met HIV/AIDS er niet worden geholpen in de ziekenhuizen?
Excellentie! Mocht u ondanks het bovenstaande toch van plan zijn naar Riyad af te reizen, lijken mij dit een paar mooie plooien om glad te strijken. Het zou u als politicus, als socialist, als man sieren, maar ik heb het vermoeden dat u over deze zaken uw kaken stijf op elkaar houdt. À propos socialist, mijn grootouders waren dat ook, lang voor u geboren was. Ik ben blij dat zij de dag niet hoeven mee te maken dat een bewindsman van hun zo geliefde PvdA afreist naar een Arabische theocratie, naar een van de meest misdadige regimes op aarde, om daar vanwege het met bloed en olie besmeerde Grote Geld de hielen te likken van een stel godsdienstwaanzinnigen. Is dit waarvan u ooit droomde, excellentie, toen u besloot als sociaaldemocraat de politiek in te gaan?
En als u dan coûte que coûte (maximaal drie miljard naar verluidt) moet gaan – omdat Shell of Bernard Wientjes dat van u eist of omdat de Saoedi’s u misschien ooit zullen helpen een internationale functie bij de VN te bemachtigen – vergeet dan niet uw niet-Joodverklaring te tekenen. Uw collega en partijgenoot Lodewijk Asscher (een politicus die nog niet zijn laatste greintje zelfrespect heeft verloren) komt er niet in bij uw Saoedische vrienden, maar ach, een kniesoor die daarop let. Yallah!
Zonder al te veel achting, maar met vriendelijke groet,
Bart Schut
Volg Bart Schut op Twitter en Facebook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten