Gebruik jij je handdoeken meer dan drie keer voordat je ze wast? Dit is waarom je je gezondheid dan in gevaar brengt..

Geen categoriedec 17 2015, 14:00
Niks fijners dan je afdrogen na een schone en frisse douche, nietwaar? Dat is zeker zo, maar zorg dan ook dat je handdoek je niet voor problemen stelt!
Lang niet iedereen is zich er van bewust, maar wanneer je schoon en wel uit de douche komt en het eerste wat je vervolgens doet is het afdrogen met een handdoek die je al talloze keren gebruikt hebt, dan maak je jezelf direct weer smerig.
Medische specialisten hebben nu berekend dat je een handdoek maximaal drie keer kan gebruiken voordat deze officieel vies is. En dat is dus aangenomen dat je 'm ook keurig ergens ophangt, hè? En niet als een prop op de vloer laat slingeren.
bacteria
De reden waarom laat zich in één woord opsommen: bacteriën. Deze beestjes veroorzaken infecties, zeker als ze in contact komen met wondjes en schrammen op je huid. De infectie die het vaakst voorkomt is van de coliformbacterie, die diarree veroorzaakt bij mensen.
Daarnaast hangen handdoeken vaak in dezelfde ruimte als de wc. Druppels uit het toilet kunnen zo'n handdoek zelfs alleen nog maar viezer maken, waardoor het aantal bacteriën eerder meer dan minder kans krijgt om zich te vermenigvuldigen.
Het sentiment wordt het beste opgesomd door professor Philip Tierno, een microbioloog aan de New York school of Medicine. En hij zegt:

"Het idee is om voorzichtig en bewust te zijn.. Voornamelijk bewust dat je handdoek smerig is. En dat je hem waarschijnlijk niet genoeg wast."

Let er dus op, mensen. Douchen is fijn en maakt je schoon, maar zorg ervoor dat je handdoek je daarna ook schoon houdt. Zorg er dus ook voor dat je handdoek schoon is!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten