"Geen broek"-dag gaat de hele wereld over

Geen categoriejan 12 2016, 12:00
Gisteren was het voor de 16e keer (in evenveel jaren) 'geen broek'-dag. Als we naar de resultaten kijken was het behoorlijk succesvol voor de organisatie achter de dag: overal waren mensen te zien zonder broek, zeker in metro's in bepaalde landen.
wut 3
Voor zij die niet weten wat deze dag inhoudt: het betekent dat reizigers besluiten om één dag lang geen broeken te dragen als ze met de metro reizen. Voor de rest doen ze net alsof het een normale dag is.
wut 6
Het grappigste aan deze dag is dat het bovenlijf nog altijd winters gekleed is, inclusief handschoenen en sjaals. Het onderlichaam is echter totaal blootgesteld aan het winterse weer. Letterlijk.
wut 4
De dag is gecreëerd door Improv Everywhere, een groep grappenmakers uit Amerika. De eerste broekvrije dag werd in 2002 gehouden in New York. Slechts 7 mensen deden daar toen aan mee. Gisteren was het veel grootschaliger: mensen uit/in 60 steden en 25 landen deden mee. Al met al deden er gisteren waarschijnlijk tienduizenden mensen aan mee.
no pants
Improv legt uit:
wut 8

“The idea behind No Pants is simple: Random passengers board a subway car at separate stops in the middle of winter without pants. The participants behave as if they do not know each other, and they all wear winter coats, hats, scarves, and gloves. The only unusual thing is their lack of pants.”

wut 7
Vorig jaar deden er 4.000 mensen aan mee, wat het toen ook al een behoorlijk groot succes maakte.
wut
In Letland was de regering niet blij met het initiatief, waarna het 'broekvrije-dag' probeerde te verbieden. Helaas voor het kabinet leverde dat zoveel negatieve publiciteit op dat het verbod toch maar werd ingetrokken, en de organisatie juist meer supporters had dan ooit.
wut 2
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten