ISIS-leerling valt joodse leraar aan met machete

Geen categoriejan 12 2016, 13:00
Een 15-jarige jongen heeft gisteren een joodse leraar verwond met een machete. Achteraf vertelde de jongen -- een Fransman van Turkse afkomst -- dat hij het deed in de naam van ISIS. Daar voegde hij aan toe dat hij binnenkort ook politieagenten wilde aanvallen.
De ISIS-jongen viel de leerkracht op straat aan met een machete. Dat gebeurde in de stad Marseille. Toen hij de leraar verwond had probeerde die laatst ervandoor te gaan. Dat liet de wannabe ISIS-terrorist echter niet gebeuren. Hij ging erachter aan, blijkbaar in de hoop om de leraar te kunnen doden. Dit puur en alleen omdat de leraar joods is.
Gelukkig werd de jonge terrorist kort na het steekincident opgepakt. Hij verklaarde toen aan de politie dat hij gekomen was tot zijn daad omdat "de moslims in Frankrijk de islam tot schande zijn en [omdat] het Franse leger de Joden beschermt."
Volgens de Franse autoriteiten was de Turkse Koerd een modelleerling. Hij haalde goede cijfers en vertoonde geen tekenen van radicalisering. Franse media voegen daar aan toe dat hij desalniettemin via het internet geradicaliseerd is. Dat zou gebeurd zijn zonder dat zijn ouders daarvan op de hoogte waren, wat ons voor de zoveelste keer de vraag doet stellen of moslimouders hun kroost wel goed genoeg in de gaten houden.
Het Algemeen Dagblad legt uit dat de terroristische aanval de jongen duur zal komen te staan:

De antitterreurafdeling heeft een onderzoek ingesteld. De tiener kan beschuldigd worden van poging tot moord, banden met een terreurorganisatie en doodsbedreigingen aan autoriteiten. De Franse minister van Binnenlandse Zaken noemt de steekpartij een daad van 'walgelijke antisemitische agressie'.

Slechts een paar dagen geleden viel een andere geradicaliseerde moslim -- die een tijdje in een opvang voor asielzoekers had gezeten in het Duitse Recklinghausen -- politieagenten aan in Parijs. Hij deed dat met een slagersmes. Gelukkig werd hij doodgeschoten voor hij iemand kon vermoorden.
Combineer dit met het nieuws dat twee vluchtelingen uit Afghanistan en Syrië gisteren een joodse man aanvielen in een trein, en het is duidelijk dat veel moslims een exportproduct met zich mee hebben genomen uit het Midden-Oosten: antisemitisme.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten