'Geen demonstraties meer in Haagse achterstandswijken'

Geen categorieaug 11 2014, 15:15
De demonstraties in Schilderswijk en Transvaal zijn als gif voor de kinderen en jongeren, waarschuwt de Stichting Haagse Hopjes Transvaal.
Moet er nog wel gedemonstreerd worden in Haagse achterstandswijken als Schilderswijk en Transvaal, als het daar iedere keer weer uit de hand loopt tijdens demonstraties? De Stichting Haagse Hopjes Transvaal vindt van niet.
De stichting maakt zich grote zorgen. In een brief aan het stadsbestuur van Den Haag schrijft de stichting dat de kinderen uit die achterstandswijken mogelijk worden beïnvloed door de demonstraties, zeker als tegelijk met de demonstraties in dezelfde wijken leuke sport- en spelactiviteiten worden georganiseerd voor kinderen:

De laatste demonstratie in Transvaal was op 25 juli in het wijkpark aan de Schalk Burgerstraat, terwijl daar tegelijkertijd activiteiten voor kinderen werden gehouden.

Gisteren waren er twee demonstraties op de Hoefkade in de Schilderswijk, en ook op 24 juli was er een betoging op de Hoefkade. Volgens de Haagse Hopjes zijn veel kinderen uit de Schilderswijk lid bij de Haagse Hopjes in de Transvaal. Het stichtingsbestuur constateert dat de demonstraties invloed hebben op kinderen uit beide wijken. "De vele demonstraties veroorzaken onrust en angst," aldus de brief van de Stichting.

Nog een belangrijk citaat uit de brief:

"Wij van de Stichting merken dat de werelden in Transvaal de afgelopen jaren steeds meer in zichzelf gekeerd raken. Anders gezegd; men blijft in hun eigen cultuur hangen. We zien zelfs bij volwassenen en jongeren dat men zich bewust afkeert van de huidige Nederlandse samenleving."

Dat is inderdaad precies wat er gebeurt in Schilderswijk en Transvaal. Lees ook dit deel van de brief:

"Om Transvaal in een positief daglicht te brengen, hebben wij geen behoefte aan zoveel demonstraties. Dit is gif voor de kinderen en jongeren. Sommige demonstraties zijn zelfs erg gevaarlijk voor jongeren die zich toch al niet zo prettig voelen."

Demonstraties kunnen voortaan beter worden gehouden op het Malieveld of anders bij het Vredespaleis, zeker waar het gaat om internationale kwesties. Daar heeft de stichting natuurlijk volkomen gelijk in. Per demonstratie zal door de burgemeester moeten worden bekeken of het beter is de demonstratie een andere plek te geven dan middenin een achterstandswijk.
In verreweg de meeste gevallen is dat inderdaad beter. Dat geldt natuurlijk al helemaal voor pro-ISIS-demonstraties met sprekers en demonstranten die oproepen tot het doden van Joden. Met die zieke gedachtewereld van ISIS-aanhangers mag geen onschuldig kind uit de toch al minder prettige wijken in Den Haag worden besmet. Daar zijn we het allemaal wel over eens, lijkt me.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten