Geen twijfel meer mogelijk: Poetin schoot de MH17 uit de lucht

Geen twijfel meer mogelijk: Poetin schoot de MH17 uit de lucht

Scherven van raketten afgevuurd door Russisch luchtafweergeschut zijn gevonden op de plek des onheils. Poetin is er gloeiend bij.

Eindelijk is daar dan de dag waarvan we al maanden hoopten dat-ie zou aanbreken: RTL Nieuws heeft eindelijk onomstotelijk kunnen aantonen dat Poetins BUKs de MH17 uit de lucht hebben geschoten, en daarmee het bloed van 200 Nederlanders aan zijn handen heeft:

Voor het eerst is er bewijs dat vlucht MH17 is neergehaald door een raket. Dit blijkt uit forensisch onderzoek dat RTL Nieuws heeft laten doen naar munitiedelen uit de wrakstukken van het toestel. Internationale experts onderschrijven de conclusie van dit onderzoek: MH17 is neergeschoten met een BUK-raket.

Correspondent Jeroen Akkermans heeft vorig jaar november vanaf de rampplek in Oekraïne een aantal fragmenten van het moordwapen voor onderzoek meegenomen. Het materiaal is onderzocht door een onafhankelijk instituut, dat op vertrouwelijke basis onderzoek heeft gedaan.

Aiaiai. Driekwart jaar hebben Poetins zielige internettrollen geprobeerd om de wereld ervan te overtuigen dat een Oekraïense straaljager de vlucht van Malaysia Airlines uit de lucht zou hebben geschouten. Die theorie kunnen we nu dus gelukkig definitief naar de vuilnisbelt van de geschiedenis verwijzen.

Maar de trollenbrigade van de moordlustige Poetin geeft zich niet zomaar gewonnen. Ze zijn ook vandaag alweer actief bezig om deze pijnlijke onthulling te downplayen of voor complottheorie aan te zien:

Akkermans is een heel gedegen journalist, maar volgens dit mislukte gajes een 'noted Russophobe'. Right. Zo bruin bakt zelfs minister Schippers ze niet.

Het moge echt duidelijk zijn dat kamp Poetin in paniek is, en terecht. Het zal bijna een jaar na het neerstorten van de MH17 ook nondeju eens een keer tijd worden dat niet een deeltje van de waarheid, maar eindelijk de gehele waarheid boven tafel komt. Dat lijkt vandaag ten langen leste gebeurd. En de hele wereld weet nu: Poetin heeft liters aan bloed aan z'n handen.

Volgende stap: laat de internationale gerechtshoven van Den Haag maar arrestatiebevelen uitschreven voor de top van het Kremlin. Het stelletje bandieten heeft negen maanden de tijd gehad om te duiken voor hun misdaden, maar zullen zich toch echt eens voor een rechter moeten gaan verantwoorden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties