Geert mag niet tijdelijk naar Brussel

Geen categoriejun 21 2014, 8:00
Tegenvaller
Volgens de president van het Gerecht van de Europese Unie, een onderdeel van het Europees Hof, is het verzoek van Wilders is 'onvoldoende gemotiveerd'. Hiernaast verklaarde het Europees Hof van Justitie het kort geding niet ontvankelijk, omdat het Europees Parlement nog geen beslissing heeft genomen over het dubbelmandaat. Het geding was daarom 'voorbarig'.
Dit betekent dus uitstel, maar geen afstel.
Zoals bekend wil de PVV-leider een zogeheten 'dubbelmandaat', zodat hij zowel in het Europees Parlement zitting kan nemen, als ook in de Tweede Kamer kan blijven. De PVV-leider is nu in overleg met zijn advocaat, Geert-Jan Knoops, wat de nu te nemen stappen zullen zijn. Wilders:

"Het Europees Parlement heeft nog geen besluit genomen, formeel dus niet ontvankelijk inderdaad".

Knoops zegt dat na het besluit van het EP over het dubbelmandaat van Wilders, het eerder gedane verzoek opnieuw kan worden gedaan:

''Of we dat eventueel gaan doen, moeten we nog bespreken.''

Volgens de Nederlandse Kiesraad was het wel mogelijk dat Wilders tijdelijk in beide parlementen zou plaatsnemen, terwijl de rechtszaak loopt. Gedurende de procedure heeft betrokkene ''volledig recht zitting te nemen'' in het Europees Parlement, aldus de interpretatie door de Kiesraad van het reglement van orde van het Europees Parlement, maar daar denkt het de lagere rechtbank van het Europese Hof dus anders over.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten