Geert Wilders dwingt Kamer tot een debat over terreurdreiging in Nederland

Geen categoriejun 06 2017, 17:00
Met uiteindelijk brede steun va de Tweede Kamer dwingt Geert Wilders een debat af over terrorisme en terreurdreiging. Je zou verwachten dat zoiets vanuit de regeringspartijen zelf zou komen, maar het gaat nu allemaal nogal moeilijk tegenwoordig met alle onderwerpen die 'controversieel' zijn verklaard. Anders worden de toekomstige coalitiepartijen gedwongen om ferme standpunten in te nemen en maatregelen voor te stellen. Dat maakt het voor het CDA en de VVD weer veel moeilijker om met GroenLinks een regering te vormen.
Na de aanslagen in Manchester en Londen komt de dreiging steeds dichterbij. Alle mensen die net doen alsof er niets aan de hand is, steken bijna moedwillig hun hoofden in het zand. We moeten nadenken over hoe we terreur kunnen voorkomen en aan kunnen pakken. Daar is een politiek debat voor nodig en concrete maatregelen.
Het wordt voor de Nederlandse politiek lastiger om daar meer mee te doen, omdat we in een impasse zitten in de formatie. Als dadelijk GroenLinks ook nog eens in de regering komt, dan is het al helemaal gedaan met zware maatregelen tegen de terreurdreiging en radicalisering. Voor we het weten staan we in Nederland zelf een aantal minuten zwijgend voor ons uit te staren en ons af te vragen 'hoe dit had kunnen gebeuren'. Zoals Geert Wilders zelf zei: ''De dreiging is hoger dan ooit na de zoveelste aanslag door moslimterroristen.''
We moeten dat moment voorkomen. Debatteer over de problemen, laten we ervoor zorgen dat dezelfde fouten als in het Verenigd Koninkrijk niet hier gemaakt worden. Politici moeten praten over concrete en harde maatregelen en de VVD en het CDA moeten niets, maar dan ook niets inleveren op immigratiebeleid en terreurpreventie in de onderhandelingen met GroenLinks.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten