Terreur slaat weer toe: man met rondzwaaiende hamer en explosies bij Notre-Dame in Parijs

Terreur slaat weer toe: man met rondzwaaiende hamer en explosies bij Notre-Dame in Parijs

Na Manchester en Londen is Parijs nu weer aan de beurt. Op de trappen van de Notre-Dame is een politieagent toegetakeld door een man met een hamer. De man had volgens de politie al meerdere agenten bedreigd en werd na herhaaldelijk waarschuwen neergeschoten door aanstromende agenten.

Het hele plein is afgezet en de politie is nu druk bezig om alles te controleren en veilig te stellen dat er niet nog meer dreigingen zijn. Een ooggetuige hoorde twee explosies en heeft dat verklaard aan Franse media. Of het echte explosies zijn of dat de man schoten hoorde is nog onduidelijk.

Veel mensen zitten nu nog opgesloten in de kathedraal totdat het gebied veilig is verklaard. Op twitter is een foto te zien dat bijna heel de kathedraal vol zit met toeristen.

Sinds de aanslagen in Parijs, anderhalf jaar geleden, geldt er een noodsituatie in Frankrijk. De politie en het leger patrouilleren de straten van Frankrijk en hebben veel bevoegdheden om aanslagen te kunnen verijdelen. Zo te zien helpt het niet en gaat de horreur in Europa gewoon verder. Na de aanslagen in het Verenigd Koninkrijk en nu weer in Frankrijk lijkt het alsof de aanslagen steeds sneller voorkomen.

Europa moet zijn hart vastpakken en maatregelen treffen. Dit valt voor geen enkele politicus meer te bagatelliseren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer