Terreur slaat weer toe: man met rondzwaaiende hamer en explosies bij Notre-Dame in Parijs

Geen categoriejun 06 2017, 18:00
Na Manchester en Londen is Parijs nu weer aan de beurt. Op de trappen van de Notre-Dame is een politieagent toegetakeld door een man met een hamer. De man had volgens de politie al meerdere agenten bedreigd en werd na herhaaldelijk waarschuwen neergeschoten door aanstromende agenten.
Het hele plein is afgezet en de politie is nu druk bezig om alles te controleren en veilig te stellen dat er niet nog meer dreigingen zijn. Een ooggetuige hoorde twee explosies en heeft dat verklaard aan Franse media. Of het echte explosies zijn of dat de man schoten hoorde is nog onduidelijk.
https://twitter.com/prefpolice/status/872098733957283840
Veel mensen zitten nu nog opgesloten in de kathedraal totdat het gebied veilig is verklaard. Op twitter is een foto te zien dat bijna heel de kathedraal vol zit met toeristen.
Sinds de aanslagen in Parijs, anderhalf jaar geleden, geldt er een noodsituatie in Frankrijk. De politie en het leger patrouilleren de straten van Frankrijk en hebben veel bevoegdheden om aanslagen te kunnen verijdelen. Zo te zien helpt het niet en gaat de horreur in Europa gewoon verder. Na de aanslagen in het Verenigd Koninkrijk en nu weer in Frankrijk lijkt het alsof de aanslagen steeds sneller voorkomen.
Europa moet zijn hart vastpakken en maatregelen treffen. Dit valt voor geen enkele politicus meer te bagatelliseren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten