Geert Wilders is klaar met Brussel en houdt anti-EU-bijeenkomst met zijn Europese bondgenoten

Geen categoriejan 20 2017, 12:04
In heel Europa zijn burgers klaar met de groeiende macht van de EU. Dit weekend ontmoet Geert Wilders zijn bondgenoten bij een speciale conferentie in Duitsland.
De grootste misleiding die we voorgeschoteld krijgen door eurofiele politici en de mainstream media, is het gebruik van "Europa" waar het gaat over de Europese Unie. Zo wordt de PVV afgeschilderd als "anti-Europa-partij". Dat is natuurlijk belachelijk: de PVV is niet tegen het continent Europa, maar tegen de uitbreidende macht van de EU. Door "Europa" als synoniem voor de EU te gebruiken, worden eurosceptische politici en hun kiezers bewust in een kwaad daglicht gesteld: ze zouden tegen andere landen zijn, tegen samenwerking!
Dit weekend bewijzen anti-EU-politici uit heel Europa dat er niets klopt van die malle beschuldiging. In Duitsland vindt namelijk een conferentie plaats, georganiseerd door de rechtse partij Alternative für Deutschland (AfD). Naast partijleidster Frauke Petry zal ook Geert Wilders daar spreken, net als Marine Le Pen van het Franse Front National en Matteo Salvini van de Italiaanse Lega Nord. Al deze politici zijn fel gekant tegen de EU, maar dat betekent niet dat ze tegen Europese samenwerking zijn: ze werken immers met elkaar samen.
Er is niets mis met samenwerking met andere landen. Sterker nog, dit is noodzakelijk. Nederland is één van de rijkste landen ter wereld geworden door internationaal handel te drijven. Daar wordt iedereen alleen maar beter van. Samenwerking is dus in ons eigen nationale belang. Wat echter níét in het Nederlandse belang is, is als zulke samenwerking wordt afgedwongen door Brussel. Dan is er geen sprake meer van vrijwillige samenwerking waar iedereen beter van wordt, maar van een opgelegd stramien waar sommige landen alleen maar slechter van worden.
Dat is dan ook precies het probleem van de huidige EU. Europese samenwerking is een groot goed: al eeuwenlang drijft Nederland handel en werkt Nederland samen met andere landen, zowel in Europa als daarbuiten. Maar die samenwerking mag nooit veranderen in dwang, zeker niet met de huidige Brusselse machthebbers, die het Nederlandse belang niet voorop hebben staan. Dan krijg je taferelen waarin we miljarden uitlenen aan Griekenland zonder daar ooit een cent van terug te zien. Geert Wilders en zijn Europese bondgenoten laten zien dat ze niets tegen samenwerking hebben. Waar ze wél een einde aan willen maken, is de dwingelandij uit Brussel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten