Rotdag voor links: Trump wordt vandaag officieel de nieuwe Amerikaanse president

Geen categoriejan 20 2017, 10:40
Eindelijk is het zover: we nemen afscheid van Barack Obama en verwelkomen Donald Trump als nieuwe president van de VS.
"Make America Great Again" siert vandaag de straten van Washington DC. De Amerikaanse hoofdstad is namelijk het decor van één van de grootste spektakels die de VS kent – de inauguratie van een nieuwe president. Rond vijf uur 's middags zal de officiële ceremonie beginnen, waarbij Trump met zijn hand op de Bijbel en de Amerikaanse grondwet trouw zal zweren aan de Verenigde Staten van Amerika.
De inauguratie van een nieuwe president vindt in de VS traditioneel in januari plaats, ook al wordt de nieuwe president al in november gekozen. De tussenliggende maanden vormen een transitieperiode waarin de nieuwe president zich kan voorbereiden op de zware taak die hem te wachten staat, en het land zich achter de nieuwe leider kan scharen.
Veel Amerikanen zijn dolblij met de komst van Trump. Na acht jaar links beleid van Obama zijn rechtse kiezers het werkelijk spuugzat dat de overheid continu meer blijft uitgeven dan er binnenkomt, en dat er nog steeds honderdduizenden illegale immigranten in de VS blijven binnenstromen. Inmiddels zijn er miljoenen illegale immigranten in het land, maar Obama weigerde om daar ook maar iets aan te doen. Als het aan Trump ligt, komt daar snel verandering in: criminele illegalen moeten het land uit, en er komt een muur bij de grens om nieuwe illegalen tegen te houden.
Veel linkse Amerikanen weigeren echter nog steeds om het resultaat van de verkiezingen te accepteren: ze kunnen het simpelweg niet verkroppen dat Hillary Clinton heeft verloren, en dat in plaats daarvan Donald Trump het Witte Huis mag betreden. Links is zelfs zó zuur, dat ze zaterdag een speciale protestmars hebben georganiseerd tegen Trump – die dan nog geen dag officieel president is.
Ook linkse media in Nederland slagen er nog steeds niet in om neutraal te berichten over Trump. Hij wordt continu weggezet als een gek die totaal niet snapt waar hij het over heeft en ongeschikt is om president te zijn. Let wel: Trump is nog niet eens president, maar linkse media beweren nu al dat hij een ramp zal zijn. Belachelijk.
Vanmiddag zal De Dagelijkse Standaard met een liveblog verslag doen van de ontwikkelingen rond de inauguratie. Houd ons dus goed in de gaten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten