Geert Wilders is trots op de MIVD: 'Russische operatie is onacceptabel'

Geen categorieokt 04 2018, 15:00
Men doet vaak alsof Geert Wilders een goede vriend is van Poetin en alles goedpraat wat de Russische president doet. Met het bericht vanuit de MIVD dat de Russen de OPCW wilden hacken en het onderzoek rondom MH17 is de figuurlijke bom echt gebarsten. De Tweede Kamer wil er een spoeddebat over en ook Geert Wilders heeft van zich laten horen.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1047803913628536834

De GROe probeerde in eerste instantie vanuit Rusland de OPCW te hacken, meldt The Guardian op basis van regeringsbronnen. Daarbij werd gebruik gemaakt van een zogeheten spearphishing-campagne. Daarbij wordt geprobeerd om bij een specifiek persoon gegevens te stelen, door bijvoorbeeld een e-mail zo persoonlijk mogelijk aan te schrijven. Deze aanval mislukte, waarop besloten werd om een zogeheten "close access"-aanval op te zetten, door de vier Russische militairen te sturen.

Ik vraag mij vooral af wat Thierry Baudet hiervan vindt. Geert Wilders heeft elke verdenking nu van zich afgeworpen door achter de Nederlandse inlichtingendiensten te staan. Baudet heeft nog geen reactie gegeven. Ook aan hem kleeft een 'Russofiele' houding. Ik ben sterk voor realpolitik, dus geen politieke hetze tegen landen als een soort lichte 'Koude Oorlog' sfeer. Toch zijn dit soort momenten bepalend voor iemand zijn of haar politieke image.
De Amerikanen hebben ook al gereageerd:

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft inmiddels aan Amerikaanse journalisten laten weten dat het om 15.30 uur Nederlandse tijd aanklachten tegen zeven Russische inlichtingenofficieren bekend gaat maken. De verwachting is dat de vier medewerkers van de GROe die eerder vandaag door Nederland zijn geïdentificeerd hier bij zitten.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten