Geert Wilders (PVV) over islam terreur: '146 duizend slachtoffers in 18 jaar tijd'

Geen categorieapr 28 2019, 14:00
Geert Wilders (PVV) laat er geen gras over groeien en doet net als vele anderen mee met het herdenken van één specifieke vorm van terreur. Namelijk het aantal slachtoffers van islamitische terreur. Volgens Wilders zou deze vorm van terreur sinds 11 september 2001 verantwoordelijk zijn voor 31.221 terreurdaden waarbij ten minste 146.811 mensen stierven.
Hoeveel slachtoffers er precies vielen is natuurlijk reden tot discussie. En of een aanslag al dan niet wordt gemotiveerd door religieuze ideologie of door een psychose is niet altijd duidelijk. De twee werelden lijken soms dicht bij elkaar te liggen.
Maar laten we gewoon even aannemen dat wat Wilders zegt juist is of op z'n minst een weerspiegeling is van de realiteit. Dan is het toch wel even schrikken. Met 146 duizend doden in negentien jaar tijd staat politiek islamisme bovenaan de ranglijstjes als het gaat om het maken van slachtoffers.
De uit de Koran stammende ideeën voor de staatsstructuur (sharia, red) zijn voor sommigen namelijk zo vanzelfsprekend dat afwijken daarvan direct leidt tot verzet. En dat verzet wordt soms bloedig gevoerd.
Zo ontstond uiteindelijk ook de Islamistische Staat, dat werd ingegeven door ultra-orthodoxe denkwijzen. Gelukkig heeft de Europese Unie bepaalt dat kritiek op de politieke islam geen goed idee is:
Het aantal slachtoffers onderstreept in ieder geval het punt van Wilders: namelijk dat de islam een groot risico kan zijn voor 's lands veiligheid. Politici moeten dus voorzichtig zijn, maar juist die voorzichtigheid lijkt de afgelopen decennia volledig weg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten