Door mannen gedomineerde EU "snakt naar tegengeluid" - Wil meer vrouwen maar lukt niet

Geen categorieapr 28 2019, 15:00
Hoge heren binnen de Europese Commissie, die zelf hoog op de lijst van hun partij hebben gestaan, deden de belofte meer vrouwen in de Commissie te krijgen. Toch blijven mannen de toppen van hun partijlijsten domineren! Wát een drámá! Dat meldt de NOS.
Jean-Claude Juncker, Frans Timmermans, Manfred Weber en Bas Eickhout pleitten allemaal voor een 'vrouwelijkere ploeg'. Toch zijn dit allemaal figuren die het wel vertikken om hun positie (of de posities vlak onder hen) op te geven voor een vrouw. Het 'probleem' heeft een hoog 'doe wat ik zeg, niet zoals ik doe'-sausje over zich heen gegoten gekregen door deze heren.
Kennelijk "snakt de politiek naar een tegengeluid," als we CDA-lijsttrekker Esther de Lange mogen geloven. Als dat zo is, zouden we een flinke sekse-verschuiving moeten gaan zien na de verkiezingsuitslagen. Toch lijkt dit niet de uitkomst te worden, want ze maken zich daar allemaal behoorlijk druk in Brussel!
Sterker nog, die 'snakkende politiek' moet het in landen als Frankrijk, België en Italië hebben van speciale regels om vrouwen de politiek in te krijgen. Desnoods grijp je ze bij de haren! In Frankrijk moet de kandidatenlijst om en om uit een man en een vrouw bestaan. België verplicht de kandidatenlijst voor 50/50 uit man en vrouw te laten bestaan en Italië werkt met het aanwijzen van drie voorkeurskandidaten, waar ze niet alle drie een man mogen zijn. Het lijkt dus vooral de zittende politiek te zijn die zo 'snakt' naar verandering en meent een handje te moeten helpen, want kiezers zijn kennelijk te achterlijk om te weten wat ze nou zelf eigenlijk graag willen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten