Video! Met wortel en al - Sri Lanka organiseert klopjacht radicale moslims: 10.000 man voor 140 radicalen - 3 bliezen zichzelf en hun familie op

Geen categorieapr 28 2019, 16:00
De politie en het leger van Sri Lanka zijn bezig met een ware klopjacht op zo'n 140 verdachten. Met zo'n 10.000 man kammen ze zo'n beetje heel het eiland door, met resultaat! Dat meldt het AD.
Ze zijn er goed klaar mee daar in Sri Lanka! Er wordt geen woord gerept over het bewaren van de vrede en kalmte. Vrijdag was de actie gestart en leverde al vrij snel resultaat op. De vader en twee broers van Zahran Hashim, die wordt gezien als leider van terreurgroep National Thowheeth Jama'ath (NTJ) en zichzelf in het Shangri-La hotel opblies, zijn gedood. Leger en politie deden een inval in een pand dat mogelijk werd gebruikt voor het maken van bomvesten. De boel escaleerde direct en leverde een vuurgevecht op. Vijftien mensen vonden de dood toen drie terroristen zichzelf opbliezen.
Onder de doden dus de vader van Zahran, twee broers, hun vrouwen (ook Zahrans' moeder) en mogelijk zes van hun kinderen. Één vrouw en kind zouden het hebben overleefd.
Naast deze situatie zijn er in heel het land nog zeker 100 mensen opgepakt, waarvan velen Syriërs en Egyptenaren zijn. Politie en leger krijgen (en accepteren) ook steun van verschillende paramilitaire specialisten, die hen tot nu al flink wat heeft opgeleverd.
Zo werden er op diverse locaties huiszoekingen gedaan waardoor er bomvesten en grondstoffen voor bommen werden gevonden. Ook is er schijnbaar een IS-vlag en -kleding gevonden, diverse ontstekingsmechanismes, duizenden metalen balletjes, staven gelatine-dynamiet en zelfs een drone.
Ook de belangrijkste moskee van NTJ kon vandaag rekenen op een inval. Vlak voor het middaggebed trapte de eerste laars de voordeur door. Buitenlandse journalisten die bezig waren met een interview met moskee-functionarissen werden gedwongen het pand te verlaten. Of hier ook iets gevonden is, moet nog blijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten