Geert Wilders trekt ten strijde: 'ik ben nog lang niet met ze klaar!'

Geen categoriesep 14 2019, 12:00
Het Wilders-proces maakt behoorlijk wat los bij iedereen. Dat komt natuurlijk door de inhoudelijke bemoeienis van het ministerie van Justitie en Veiligheid. De PVV-leider heeft daarmee de perfecte stok om mee te slaan, en die gaat 'ie gebruiken ook!
Wilders moet de uitspraak afwachten die in oktober zal worden bekendgemaakt. Dit komt doordat de coalitie, samen met DENK, een debat over de kwestie niet vóór de uitspraak wilde voeren. Wilders slijpt daarom zijn messen en zal gaan uithalen naar het kabinet.
Wilders heeft sterke vermoedens dat er nog veel meer documenten informatie bevatten die wijzen op inmenging. Het zal lastig worden om de precieze daders aan te wijzen en om te kijken wie er nou hoofdverantwoordelijke is. Wel lijkt het erop dat minister Grapperhaus en mogelijk zelfs Rutte behoorlijk in de penarie zitten, los van diverse ambtenaren natuurlijk.
De strijdlust van Wilders is in ieder geval overduidelijk aanwezig:

"Al moet ik via civiele procedures alsnog mijn gelijk krijgen: ik ga ze helemaal gek maken. Niet uit wraak, maar om de waarheid boven tafel te krijgen."

Ergens hoop ik dat Wilders zijn gelijk gaat krijgen. Dan is dat zo'n ontzettende politieke aardschok die makkelijk tot een crisis in de Tweede Kamer zou kunnen leiden. Als er dan nieuwe verkiezingen komen kan dat hele huidige kabinet op zo'n ontzettende 'fuck you' rekenen, vergelijkbaar met Trump.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten