Boeren zijn klaar met overal schuld van krijgen, gaan 'met zeker duizend voertuigen' demonstreren

Geen categoriesep 14 2019, 13:00
Op 1 oktober zijn duizenden boeren van plan om te gaan demonstreren in Den Haag. Initiatiefnemer Bart Kemp: ,,De agrarische sector krijgt allerlei maatschappelijke problemen op haar bordje geschoven.’’ Ze zijn het zat!
Zo'n beetje alle sectoren die te maken hebben met de agrarische sector, zijn vertegenwoordigd. Het grote probleem volgens Bart Kemp is dat zij overal de schuld van krijgen en als een speelbal worden gebruikt wanneer het politici goed uitkomt. Denk aan de CO2-discussie of de recente uitspraak van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot die gewoon even pleit voor een halvering van de veestapel.
Er is al contact met de Haagse burgemeester en de politie om de boel in goede banen te leiden. Het plan is namelijk om vanaf Utrecht naar Den Haag te kachelen, met trekkers natuurlijk! Naar eigen zeggen is het idee ontstaan als 'ludieke oproep' maar ontpopte zich tot een daadwerkelijk plan om te demonstreren, met duizenden mensen.
Eerlijk gezegd verbaast het mij dat het zo lang heeft geduurd. Partijen als D66, GroenLinks en natuurlijk de PvdD zitten al jaren te fitten op die sector, terwijl die echt niet het probleem zijn als het om klimaat of voedselproductie gaat.
Op 1 oktober gaan we dus zien wat er van terechtkomt en of het een spektakel wordt. Ik hoop het wel, want het zal eens tijd worden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten