Geert Wilders is de voorman van het cultureel-conservatisme en daar moeten we hem heel erg dankbaar voor zijn

Geen categoriejan 26 2017, 14:00
De PVV wordt door de linkse mainstream media te pas en te onpas neergezet als 'populistisch.' Deels is dat misschien ook wel zo. Een andere, evenzo belangrijke karakteristiek van Wilders en de zijnen blijft vaak onvermeld: de partij is feitelijk cultureel-conservatief.
Het cultureel-conservatisme had jarenlang afgedaan in ons land. Alles dat naar conservatisme neigde -- naar de wil om het goede aan onze cultuur en tradities te behouden -- werd stelselmatig weggezet als ouderwets en achterhaald. Samen zouden we een gloednieuwe toekomst maken waarin we de oude waarden helemaal overbood zouden gooien. Mensen die zich daar tegen durfden te verzetten werden verketterd en als het even kon tot op het bot beledigd door onze verlichte vrienden van de NPO en de weg-met-onsers van het partijkartel.
Tegenwoordig is dat in ieder geval deels veranderd. Natuurlijk, het mediakartel noemt cultureel-conservatieven nog steeds achterlijk, maar kiezers zelf -- en alleen hun mening doet er toe -- worden met de dag conservatiever. Dit komt voor een groot deel door het werk van Geert Wilders, de man die luid en duidelijk zegt trots te zijn op Nederland en onze cultuur.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/824358404525277185
Tot de PVV was eigenlijk alleen de SGP cultureel-conservatief te noemen, alleen werd dat conservatisme gemengd met een reactionaire houding (waarin je terug wilt naar het verre verleden). Wilders wordt ook regelmatig verweten reactionair te zijn, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. Hij wil het Nederland zoals we dat kennen -- het Nederland waarin ik als oudere millennial opgroeide -- behouden. Het cultureel-conservatisme van de PVV is niet reactionair, maar conservatief: het wil het goede dat we nog steeds hebben behouden. Zelfs als het over immigratie en integratie gaat staat deze conservatieve houding voorop bij de PVV: de partij wil minder mensen toelaten, ze roept niet op tot de gedwongen massadeportatie van derde generatie allochtonen om het allochtonenquotum terug te brengen naar, zeg, 0,5% van de totale bevolking (om maar iets te noemen).
Zelfs rechtse kiezers die niet van plan zijn om op de PVV te stemmen moeten erkennen dat Wilders in dit verband bijzonder belangrijk werk verricht heeft -- en dat nog steeds doet. We mogen weer hardop zeggen dat we van onze cultuur en ons land houden. En ja, dat hebben we voor een heel groot deel te danken aan de PVV-leider.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten