Haha! Artikel 1 raakt bijkans in paniek: Sylvana Simons heeft heel dringend nog heel veel steunverklaringen nodig

Haha! Artikel 1 raakt bijkans in paniek: Sylvana Simons heeft heel dringend nog heel veel steunverklaringen nodig

Het lijkt niet helemaal naar wens te gaan met het inzamelen van ondersteuningsverklaringen voor Artikel 1, de racismeroepende partij van misschien wel de meest gehate vrouw van ons land, Sylvana Simons.

Twee dagen geleden maakte VNL (VoorNederland) van Jan Roos bekend dat het al genoeg ondersteuningsverklaringen had ingezameld om in het hele land mee te kunnen doen met de verkiezingen. Daardoor waren voor VoorNederlanders de eerste nieuwe partij die deze aankondiging konden doen. Geen geringe prestatie. Sterker nog, het is behoorlijk knap, aangezien VNL niet de helft van de aandacht krijg die andere nieuwe partijen krijgen, wat natuurlijk komt doordat de club uitgesproken klassiek-liberaal is. Daar houden de media niet zo van, maar ja, dat zal niet als nieuws komen voor u.

Gisteren werd de aankondiging van VNL gevolgd door eenzelfde bericht van Forum voor Democratie, de partij geleid door Thierry Baudet. FvD had zelfs overal minstens 60 ondersteuningsverklaringen opgehaald terwijl het er maar 30 nodig heeft per kieskring. Baudet, Theo Hiddema, Susan Teunissen en al die andere Forummers haalden die eis dus ruimschoots.

Helaas voor Sylvana (haha!) Simons gaat het iets minder met haar partij. Artikel 1 liet gisteren namelijk weten op Facebook dat het nog een groot aantal ondersteuningsverklaringen nodig heeft om 'overal in het land' mee te kunnen doen.

Als we het appeal van Artikel 1 een beetje kunnen inschatten is de kans groot dat die partij het risico loopt om puur en alleen Randstadclub te worden. Dat wordt bevestigd in de commentsectie van de post hierboven:

Screen Shot 2017-01-26 at 14.28.49

Screen Shot 2017-01-26 at 14.29.25

Screen Shot 2017-01-26 at 14.29.52

Kortom, aanhangers van het partijtje noemen vier gebieden waar ze mogelijk nog wat OSV's kunnen verzamelen, en keer op keer reageert de partij door te stellen dat er daar inderdaad nog verklaringen nodig zijn. De precieze aantallen worden niet gegeven, maar dit geeft de weldenkende burger natuurlijk moed: het zou zomaar kunnen dat Artikel 1 er niet in slaagt om genoeg ondersteuningsverklaringen in te zamelen en dat betekent natuurlijk het einde van Sylvana's aspiraties om als professionele racismeroeper in de Tweede Kamer te komen.

Voor zover het goede nieuws. Er is namelijk ook slecht nieuws: Syvlana heeft nog even de tijd om haar doel alsnog te bereiken. Als ze erin slaagt om de 4.000 likers (haha, lachwekkend!) van Artikel 1 op Facebook op te trommelen kan ze uiteindelijk tóch meedoen.

Laten we hopen dat haar dat niet lukt. Nederland kan zeker een paar nieuwe partijen gebruiken, maar Artikel 1 is daar absoluut niet één van.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties