Heel Nederland heeft een hekel aan incompetente Van der Steur, maar hij heeft het nog altijd naar zijn zin

Heel Nederland heeft een hekel aan incompetente Van der Steur, maar hij heeft het nog altijd naar zijn zin

Ard van der Steur heeft er helemaal geen probleem mee dat hij bijna dagelijks wordt aangesproken op een nieuwe blunder. Ja, hij maakt er feitelijk een enorme puinhoop van, maar meneer heeft het zelf nog altijd prima naar zijn zin. Dat zeggen zijn naaste medewerkers die daar ook niets van begrijpen.

In het Algemeen Dagblad van vandaag een lang verhaal over onze falende minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur. Zoals gebruikelijk draait het artikel eerst en vooral om de vele blunders die hij begaan heeft en over het gebrek aan vertrouwen dat de Tweede Kamer daardoor in hem heeft. De enige partij die hem nog echt lijkt te steunen is de volstrekt hypocriete en huichelachtige VVD. Elke andere partij weet dat Van der Steur de verkeerde man op de verkeerde plek is.

Ongelooflijk genoeg lijkt het Van der Steur zelf absoluut niet dwars te zitten dat het hele land hem onderhand uitkotst:

Zou je niet beter weten, dan zou je hem voor de succesvolste minister van het kabinet aanzien. Geen bewindspersoon die zo zorgeloos naar buiten stapt op de vrijdagmiddag na de ministerraad als hij.

Als z'n moeizame ministerschap al zijn tol eist, dan niet op zijn gemoed. Een gulle lach, een grapje, een praatje met voorbijgangers. ,,Het is ongelofelijk'', zegt een naaste medewerker. ,,Hoezeer ze ook op hem inbeuken, hij blijft de blik vooruit houden.'' Het is de VVD'er ten voeten uit: eigenwijs als wat en immer optimistisch.

Je krijgt de indruk dat de auteur van het stuk, ene Tobias Den Hartog (wie kent hem niet?), dat eigenlijk best wel mooi vindt. Een op en top VVD'er: altijd positief, een enorme plaat voor zijn kop, die maar rustig doorgaat met zijn werk terwijl iedereen hem haat. Ergens is dat wel aandoenlijk, lijkt de AD-journalist te denken.

Nou, ik denk het dus niet. Er is helemaal niets aandoenlijks aan Van der Steur. Deze faalminister moet grote schoonmaak houden toen Fred Teeven en Ivo Opstelten opstapten, maar in plaats daarvan heeft hij er alleen maar een grotere puinhoop van gemaakt. Op zich is het best een prestatie. Hij had het eigenlijk niet slechter kunnen doen dan zijn voorganger (Opstelten), maar is daar op de één of andere manier tóch in geslaagd. Vergis je er niet in hoe ontzettend knap dat is. Jan met de Pet had het niet beter (lees: slechter) kunnen doen. Zelfs niet als Jan geestelijk zwaar gehandicapt is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties