cliteur1

Geerten Waling: "Onderzoek naar Paul Cliteur is teken van massapsychose"

Geen categoriedec 06 2020, 12:00
Het externe onderzoek dat de Universiteit Leiden instelt naar DDS-columnist en senator Paul Cliteur is "een uitwas van een massapsychose waar we in zijn geschoten na het constateren van antisemitisme bij de jongerenafdeling van het Forum voor Democratie", althans dat stelt dr. Geerten Waling tegenover de NPO.
Evenals de gewraakte Cliteur is Waling verbonden aan de Universiteit van Leiden. Deze universiteit heeft een onderzoek ingesteld naar Cliteur vanwege mogelijk antisemitisme. Iets dat Cliteur overigens in alle toonaarden ontkent, en wij onze DDS-columnist kennen is een 'antisemiet' wel het laatste dat wij aan Cliteur kunnen toedichten. Enfin, er loopt dus een onderzoek en de uitkomsten daarvan moeten we gewoon maar even afwachten.
Hoewel Cliteur inmiddels is opgestapt bij FVD, blijft hij klaarblijkelijk toch de tongen losmaken. Dit tot ongenoegen van Waling:

"Ik denk dat het te maken heeft met de massapsychose waar we in zijn geschoten na het uiteen klappen van het FVD en vooral na de geluiden van antisemitisme bij de JFvD. Maar dat heeft helemaal niets met de afdeling in Leiden te maken."

"De enige link die je kunt leggen is dat Baudet is gepromoveerd bij Cliteur, maar dat is al acht jaar geleden. De beschuldigingen van het gedogen van antisemitisme zijn allemaal heel vaag. Verder zitten er op dat gangetje in Leiden heel veel mensen met andere politieke ideeën."

Ik (Kenneth Steffers) spreek nu wellicht op persoonlijke titel, maar ik ken Cliteur als een vredelievende, vrijzinnige en zelfs zachtaardige man. Waar alle aantijgingen aan zijn adres vandaan komen is mij dan ook een volstrekt raadsel. Daarom denk ik ook dat de resultaten van het onderzoek hem ten goede zullen komen. Ik durf daar bijna mijn hand voor in het vuur te steken.
Het volledige gesprek over Cliteur met Waling is hier terug te luisteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten