Gefaalde SP-leider Emile Roemer krijgt van partijkartel burgemeesterschap Heerlen cadeau

Gefaalde SP-leider Emile Roemer krijgt van partijkartel burgemeesterschap Heerlen cadeau

Met ingang van vrijdag 16 maart mag Emile Roemer zich waarnemend burgermeester van Heerlen noemen.

Als fractieleider en lijsttrekker van de SP maakte Emile Roemer er een enorme bende van. Steeds weer steeg zijn partij in de peilingen voor de verkiezingen, om vervolgens op verkiezingsdag zelf toch weer een tegenvallend resultaat neer te zetten. Zelfs toen de PvdA totaal in elkaar stortte kon de SP daar niet van profiteren.

De reden dat de partij faalde is dat Roemer volstrekt incompetent was -- en is. Hij is hartstikke vriendelijk en gezellig, maar kwalitatief is het drie keer niks. Geen wonder dus dat de SP hem uiteindelijk maar aan de kant zette en hem liet vervangen door Lilian Marijnissen.

Aangezien het partijkartel goed voor zijn mensen zorgt heeft het hem nu een schitterend erebaantje bezorgd:

Gouverneur Theo Bovens heeft de heer Emile Roemer met ingang van vrijdag 16 maart 2018 aangesteld als waarnemend burgemeester van de gemeente Heerlen. De huidige burgemeester van Heerlen Ralf Krewinkel is door persoonlijke omstandigheden voorlopig niet in staat het ambt van burgemeester van Heerlen uit te oefenen.

Zo blijkt maar weer dat het voor Tweede Kamerleden van oudere partijen eerst en vooral heel verstandig is om de leiders van de oude machtspartijen vooral niet tegen zich in het harnas te jagen. Roemer heeft het wat het partijkartel betreft prima gedaan als SP-leider: hij heeft zijn partij klein gehouden, ging bij debatten af als een gieter, en schikte zich steeds weer naar de wil van 'het linkse blok.' Oh ja, en hij is ook nog eens politiekcorrect tot op het bot (wat zijn partij historisch absoluut niet was, overigens).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties