Gefaalde SP-leider Emile Roemer krijgt van partijkartel burgemeesterschap Heerlen cadeau

Geen categoriemrt 14 2018, 8:00
Met ingang van vrijdag 16 maart mag Emile Roemer zich waarnemend burgermeester van Heerlen noemen.
Als fractieleider en lijsttrekker van de SP maakte Emile Roemer er een enorme bende van. Steeds weer steeg zijn partij in de peilingen voor de verkiezingen, om vervolgens op verkiezingsdag zelf toch weer een tegenvallend resultaat neer te zetten. Zelfs toen de PvdA totaal in elkaar stortte kon de SP daar niet van profiteren.
De reden dat de partij faalde is dat Roemer volstrekt incompetent was -- en is. Hij is hartstikke vriendelijk en gezellig, maar kwalitatief is het drie keer niks. Geen wonder dus dat de SP hem uiteindelijk maar aan de kant zette en hem liet vervangen door Lilian Marijnissen.
Aangezien het partijkartel goed voor zijn mensen zorgt heeft het hem nu een schitterend erebaantje bezorgd:

Gouverneur Theo Bovens heeft de heer Emile Roemer met ingang van vrijdag 16 maart 2018 aangesteld als waarnemend burgemeester van de gemeente Heerlen. De huidige burgemeester van Heerlen Ralf Krewinkel is door persoonlijke omstandigheden voorlopig niet in staat het ambt van burgemeester van Heerlen uit te oefenen.

Zo blijkt maar weer dat het voor Tweede Kamerleden van oudere partijen eerst en vooral heel verstandig is om de leiders van de oude machtspartijen vooral niet tegen zich in het harnas te jagen. Roemer heeft het wat het partijkartel betreft prima gedaan als SP-leider: hij heeft zijn partij klein gehouden, ging bij debatten af als een gieter, en schikte zich steeds weer naar de wil van 'het linkse blok.' Oh ja, en hij is ook nog eens politiekcorrect tot op het bot (wat zijn partij historisch absoluut niet was, overigens).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten