Gefeliciteerd! Jeroen Dijsselbloem (PvdA) via baantjescarrousel aan nieuw baantje geholpen: voorzitter OVV

Gefeliciteerd! Jeroen Dijsselbloem (PvdA) via baantjescarrousel aan nieuw baantje geholpen: voorzitter OVV

Voormalig PvdA-salonsocialist Jeroen Dijsselbloem, u weet wel, de man van de Griekse miljarden, heeft via het baantjescarrousel een nieuwe functie gekregen. Hij is namelijk benoemd tot voorzitter van de Onderzoeksraad van de Veiligheid. Hij volgt daarmee Tjibbe Joustra op.

Joustra werd afgeluisterd door de Russen omdat hij zich bezig hield met het MH17-onderzoek, maar is gelukkig nog in leven en heeft al zijn haren nog. Of Jeroen Dijsselbloem er ook zo goed vanaf komt hangt af van hoe serieus hij zijn werk oppakt.

Als het aan de Grieken licht krijgt hij het in ieder geval zwaar te verduren. Als minister van Financiën was hij verantwoordelijk voor zware ingrepen tijdens de economische crisis van 2011 en de Grieken vinden hem niet zo'n fijne vent. Dijsselbloem reageerde koeltjes met 'de Grieken moeten blij zijn met onze steun'.

De baantjes komen Dijsselbloem momenteel tegemoet overigens en het nieuwe baantje bij het OVV is niet het enige heugelijke nieuws voor hem. Zo is de PvdA-prominent sinds begin deze maand werkzaam bij de Universiteit van Wageningen. En gezien zijn trackrecord is Dijsselbloem geen domme jongen.

Dat hij voorzitter wordt bij de OVV is in lijn der verwachtingen. Maar hoe kan hij al die functies tegelijk uitvoeren? Slaapt hij niet?

Natuurlijk is ook Dijsselbloem niet zonder fouten. Enkele jaren geleden was hij niet in staat om een Europese naheffing te voorspellen. Dat heeft ons nog flink wat geld gekost. Laten we hopen dat zijn visie op veiligheid niet aan soortgelijke misvattingen onderhevig is:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
PvdA Jeroen Dijsselbloem

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer