Gefeliciteerd! Jeroen Dijsselbloem (PvdA) via baantjescarrousel aan nieuw baantje geholpen: voorzitter OVV

Geen categorieapr 17 2019, 17:00
Voormalig PvdA-salonsocialist Jeroen Dijsselbloem, u weet wel, de man van de Griekse miljarden, heeft via het baantjescarrousel een nieuwe functie gekregen. Hij is namelijk benoemd tot voorzitter van de Onderzoeksraad van de Veiligheid. Hij volgt daarmee Tjibbe Joustra op.
Joustra werd afgeluisterd door de Russen omdat hij zich bezig hield met het MH17-onderzoek, maar is gelukkig nog in leven en heeft al zijn haren nog. Of Jeroen Dijsselbloem er ook zo goed vanaf komt hangt af van hoe serieus hij zijn werk oppakt.
Als het aan de Grieken licht krijgt hij het in ieder geval zwaar te verduren. Als minister van Financiën was hij verantwoordelijk voor zware ingrepen tijdens de economische crisis van 2011 en de Grieken vinden hem niet zo'n fijne vent. Dijsselbloem reageerde koeltjes met 'de Grieken moeten blij zijn met onze steun'.
De baantjes komen Dijsselbloem momenteel tegemoet overigens en het nieuwe baantje bij het OVV is niet het enige heugelijke nieuws voor hem. Zo is de PvdA-prominent sinds begin deze maand werkzaam bij de Universiteit van Wageningen. En gezien zijn trackrecord is Dijsselbloem geen domme jongen.
Dat hij voorzitter wordt bij de OVV is in lijn der verwachtingen. Maar hoe kan hij al die functies tegelijk uitvoeren? Slaapt hij niet?
Natuurlijk is ook Dijsselbloem niet zonder fouten. Enkele jaren geleden was hij niet in staat om een Europese naheffing te voorspellen. Dat heeft ons nog flink wat geld gekost. Laten we hopen dat zijn visie op veiligheid niet aan soortgelijke misvattingen onderhevig is:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten