Geflipte oud-senator Kees de Lange: 'Afrika is de grootste moslimfokkerij ter wereld, niet subsidiëren!'

Geflipte oud-senator Kees de Lange: 'Afrika is de grootste moslimfokkerij ter wereld, niet subsidiëren!'

Ooit een senator voor de saaie, centristische partij Onafhankelijke Senaatsfractie. Tegenwoordig zou je Kees de Lange niet meer van een gemiddelde NVU-relschopper kunnen onderscheiden.

delange-moslimfokkerij

Zo dan. Wie oud-Eerste Kamerlid Kees de Lange nog kent van z'n verleden van vóór dat hij een hard-rechtse Twitter-activist werd moet toch even in z'n ogen hebben gewreven bij de bagger die de voormalige parlementariër namens de OSF de social media op kwakte. In 2015 nam De Lange, vlak voordat zijn termijn als senator eindigde, nog afscheid van de partij omdat deze een alliantie met de corrupte VVD'er Jos van Rey zou aangaan. Met die vuiligheid wilde De Lange niet geassocieerd worden.

Maar vier jaar later draait hij z'n hand niet om voor de meest bizarre vreemdelingenhaat. Zo reageert de oud-politicus op de pensioneerde KPN-manager Ton van Dam, die beweert dat ontwikkelingshulp niet goed is voor Afrika. Een interessante en prikkelende stelling, maar De Lange klapt er overheen met de meest groffe en dehumaniserende tekst die je maar kan verzinnen:

"Het subsidieren van de grootste moslimfokkerij ter wereld dient geen enkel rationeel doel."

Het is het soort tweet dat Geert Wilders nog niet eens zou durven plaatsen. Nog niet in z'n stoutste dromen. Maar de oud-politicus, die kennelijk volledig geradicaliseerd is, draait er z'n hand niet voor om.

En ja, de tweet is inderdaad bizar. Want ontwikkelingshulp is niet bedoeld om mensen te stimuleren meer met elkaar naar bed te gaan. Over de noodzaak en effectiviteit van ontwikkelingssamenwerking kan je twisten, maar niet waar het geld naartoe gaat: het zijn geen fokpremies, maar wordt gestoken in microkredieten, voedsel, infrastructuur, schoon drinkwater en het opbouwen van een rechsstaat.

Daarnaast is Afrika helemaal niet één grote "moslimfokkerij". Om de doodeenvoudige reden dat Afrika minstens net zo christelijk is als islamitisch. Of zoals iemand met een kaartje op Twitter al liet zien aan De Lange:

Je zou denken dat een oud-lid van de chambre de reflexion zulke basale feiten wel tot zich kon nemen. Maar kennelijk is zelfs dat teveel gevraagd voor degenen die gebeten zijn door de extreem-rechtse radicaliseringsmug.

Lees meer over:
Afrika islam Kees de Lange

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties