Geheim rapport: asielcheck totaal fiasco, Nederland staat wagenwijd open voor extremisten

Geen categoriedec 21 2016, 8:30
Het is nog altijd bijzonder gemakkelijk voor moslimextremisten om naar Nederland te komen, zeker als ze zich vermommen als asielzoeker.
Dat is de strekking van een geheim rapport van de Inspectie Veiligheid & Justitie waar De Telegraaf het één en ander over weet. Volgens een betrokken functionaris zijn de controles zo lek als een mandje: iedereen die dat wil kan er gemakkelijk doorheen glippen. En ja, radicale moslims willen dat. Ze zijn namelijk van plan om op grote schaal aanslagen te plegen in Europa en dus ook in Nederland.
Hij gaat verder:

"Iedereen kan gewoon binnenkomen. De zaak wordt belazerd."

Eerder dit jaar liet staatssecretaris Dijkhoff (VVD, natuurlijk) weten dat het tegenwoordig echt veel beter ging met de screening van 'asielzoekers.' Ja, ja, de meeste rotte appels zouden er uitgehaald worden. Daar hoefde niemand zich druk om te maken.
Uit het rapport blijkt het tegengestelde. Dat stelt namelijk:

"Het volledig identificeren en onderkennen van signalen van terrorisme is niet realistisch."

Volgens de ambtenaar die met De Telegraaf gesproken heeft is dat lang niet het enige probleem. Het blijkt namelijk dat Arabische teksten op telefoons van de aspirant-immigranten door niemand gelezen worden; daar kan dus prima staan dat ze op die en die dag op die en die plek een aanslag moeten plegen. Of misschien heeft een 'asielzoeker' een grote collectie jihadistische propaganda bij zich. Het zou zomaar kunnen.
Jammer genoeg doet de staat daar niets aan, en Dijkhoff vindt dat blijkbaar wel best. Waarom zou je zogenaamde asielzoekers immers goed screenen? Dat kost tijd en moeite en is daarnaast ook nog eens buitengewoon racistisch.
Toch?
Het is zo erg dat zelfs verwijderde foto's en video's op telefoon van aspirant-immigranten niet gecheckt worden, terwijl dat technisch gezien makkelijk kan. Als meneer of mevrouw de nieuwkomer dus regelmatig naar ISIS-video's kijkt zullen onze autoriteiten het nooit te weten komen; nou ja, niet totdat de extremist in kwestie een aanslag pleegt en tientallen mensen met zich mee de dood in neemt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten