Geheimzinnige foto's van Apple lekken uit. Is dit de iPhone 7, en kloppen de geruchten?

Geen categoriemei 17 2016, 20:00
Een mysterieuze fotograaf in China heeft z'n handen weten te leggen op een mobiele telefoon waarvan gefluisterd wordt dat dit de aankomende iPhone 7 zal zijn. Als het klopt, betekent dit wat velen al hoopten of vreesden: Apple zal een aantal heilige huisjes tegen de vlakte werken.
Terwijl Apple-gebruikers reikhalzend uitkijken naar de verschijning van de iPhone 7, is het Amerikaanse bedrijf zelf daar natuurlijk al hard aan aan het werken. In het diepste geheim, natuurlijk, maar bij een proces waarbij zoveel mensen en bedrijven betrokken zijn is het lastig alles tot de laatste dag geheim te houden. Gelekte foto's uit China lijken ecjhter een tipje van de sluier op te zullen lichten, over wat de iPhone 7 kan, en hoe het toestal er zal uitzien. Kijk maar mee:
iphone2
Enkele geruchten lijken bevestigd te worden: men fluisterde dat Apple de home-knop van de voorkant wilde weghalen, en dat lijkt inderdaad zo te zijn. De ronde knop met het witte vierkantje lijkt echt weg te zijn. De homeknop zal voortaan 'nep' zijn, en door pixels op het scherm worden geprojecteerd.
Ook voegt Apple een zogeheten dual camera bij, voor het maken van extra foto's.
Maar de meest verreganade verandering, is dat Apple plant om de koptelefoonaansluiting weg te halen, die zich traditiegetrouw onderaan het toestal bevindt. In plaats daarvan wil het bedrijf uit Silicon Valley zogenaamde 'Lightning'-plugs toevoegen. Waarom de traditionele 3.5mm-oortjes niet meer kunnen? Omdat die sterk verouderd zijn. Lightning levert een veel beter geluid, terwijl 3.5mm niet verder komt dan CD-kwaliteit.
iphone3
Of dit ook daadwerkelijk de iPhone 7 is, en of Apple besluit geplande features die in dit prototype zitten nog te schrappen (of juist nieuwe toe te voegen), dat weten we nog niet. Het wordt dus afwachten geblazen, maar interessant en potentieel gaaf lijkt de iPhone 7 zeker!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten