Gekaapt Libisch toestel geland op Malta, vliegtuigkapers laten passagiers vrij

Geen categoriedec 23 2016, 15:23
De piloten en kapers bevinden zich nog in het vliegtuig.
Gewapende terroristen hebben een toestel van de Libische Afriqiyah-luchtvaartmaatschappij gekaapt en het aan de grond gebracht in Malta. Één van de kapers zwaaide buiten het toestel met een groene vlag, wat erop wijst dat de kapers aanhangers zijn van Muammar Gaddafi, de voormalige leider van Libië – onder zijn bewind was de vlag van het Noord-Afrikaanse land namelijk volledig groen.
[caption id="attachment_155246" align="aligncenter" width="620"]Screenshot Times of Malta Screenshot Times of Malta[/caption]
Vanmiddag lieten de vliegtuigkapers alle passagiers vrij uit het toestel. De piloten zijn nog steeds aanwezig, net als de kapers. De situatie is dus enigszins onder controle, maar nog niet helemaal. De kapers zouden beschikken over handgranaten en dreigen het toestel op te blazen, volgens CNN.
https://twitter.com/GarrisonDoreck/status/812300770078957568
De grote vraag blijft natuurlijk: hoe heeft dit kunnen gebeuren? Het is angstaanjagend dat zelfs in deze tijd met alle veiligheidsmaatregelen, het kennelijk mogelijk is dat gewapende mannen een vliegtuig kapen en dit dreigen op te blazen. De onderste steen moet boven komen in deze zaak, want in deze tijd kunnen we geen risico's nemen met onze veiligheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten